Взривно устройство избухна тази нощ в центъра на гръцката столица

...
Взривно устройство избухна тази нощ в центъра на гръцката столица
Коментари Харесай

Крайнолеви поеха отговорността за бомбата в центъра на Атина

Взривно устройство избухна тази нощ в центъра на гръцката столица Атина пред постройката на министерството на труда. Пострадали няма. Отговорност пое непозната за управляващите до момента организация, съобщи Българска национална телевизия.

Полицията дава нищожна информация за хода на следствието. Коментари на специалисти показват няколко странни неща - на първо място: две позвънявания от неизвестен източник 40 минути преди гърмежа, което е дало задоволително време на полицията да спре придвижването пред министерството и да не пострадат инцидентни минувачи.

Ударната мощ е задоволително огромна, с цел да провокира обилни материални вреди по постройката на министерството, макар че чантата с бомбата е сложена под скамейка пред насрещен офис на банка. Камери са снимали изпълнителите на поръчката, показва информация на полицията. Поведението им не издава боязън, че ще бъдат разпознати, за това се търси измежду лица без терористична интензивност.

Отговорност за терористичния акт е поела едва дейна клетка на терористичната формация " Революционна самозащита ". Предполага се,че в нея вземат участие крайнолеви екстремисти.

Лицето сложило взривното устройство е добре подготвено, тъй като тъкмо е изчислено да бъде оптимално наранено министерството на труда без да пострада значително банката.

Говорителят на държавното управление Павлос Маринакис дефинира атентата като " съществено закононарушение ". Министърът по отбрана на жителите, на който е подчинена полицията, до момента не е направил изказване.
Засилена е защитата на всички министерства и дипломатически задачи в Атина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР