Взривно устройство избухна през изминалата нощ близо до сградата на

...
Взривно устройство избухна през изминалата нощ близо до сградата на
Коментари Харесай

Мощна бомба избухна пред гръцката телевизия Скай

Взривно устройство избухна през миналата нощ покрай постройката на телевизия Скай в гръцката столица. Има счупени прозорци от първия до последния етаж на шестетажната постройка, нанесени са съществени материални вреди, само че няма ранени, оповестиха Ройтерс и ТАСС, цитирайки самата телевизия и вестник " Катимерини ".

Взривът е проехтял в 02,35 ч. локално време след телефонни позвънявания до две медии с предизвестия за бомбата. Намиращите се в постройката хора са били евакуирани, добавя Българска телеграфна агенция.

Говорейки пред публицисти от мястото на гърмежа, министърката на гражданската отбрана Олга Геровасили сподели, че това е нахлуване против демокрацията, само че добави, че тя е предпазена и не е под опасност.

В Гърция не са редки дребните набези против бизнеси, държавни здания, полицията и политици, отбелязва Ройтерс.

Според полицейски сътрудник на малкия екран бомбата е съдържала към 5 кг експлозиви и е била сложена в тясна уличка покрай постройката.

Терористите са съобщили за поставеното взривно устройство в две гръцки медии и полицията е реагирала неотложно. Журналистите от телевизия " Скай " са били евакуирани.

Охранителни камери са снимали двама души, които са сложили бомбата пред постройката на малкия екран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР