Взривът, станал малко преди 4:20 часа след полунощ във Варна,

...
Взривът, станал малко преди 4:20 часа след полунощ във Варна,
Коментари Харесай

Прокуратурата във Варна: Взривът във Владиславово е палеж. Двама са загиналите

Взривът, станал малко преди 4:20 часа след среднощ във Варна, най-вероятно е тенденциозен, излиза наяве от известие изпратнео до медиите от прокуратурата.

Според известието към този момент се води досъдебно произвеждане по член 330, алинея 3 от Наказателен кодекс за палеж с двама починали и нанесени обилни материални вреди.

При палежа са починали двама души, чиято идентичност ще се открива посредством ДНК-експертиза.

От закононарушението изцяло са унищожени два жилището, със обилни материални вреди е и трето жилище. Ще бъде предоставено проучване на годността за обитаване на жилищния блок след палежа.

Досъдебното произвеждане ще обяснява аргументите и събитията, при които е осъществен палежът. Ще бъде направено предлагането то да бъде взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура във Варна. Действията по следствието не престават.

Под управлението на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура се прави оглед на местопроизшествието – блок 302 в кв. „ Владиславово “ във Варна. Разследването е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел на Окръжната прокуратура.

В един от жилищата е живеел 66-годишен мъж, който е бил видян да изнася багажа си до късно нощес. Причина да се изнесе от жилището на дамата, с която до неотдавна живеел на фамилни начала, е ограничаваща заповед отпреди седмица поради домашно принуждение. Мъжът е бил боен, по-късно е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен през 1995 година за корупция. Той е разгласен за търсене от ОД на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР