Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби,

...
Взривът на Кримския мост е организиран от украинските специални служби,
Коментари Харесай

Началникът на руското следствие: Камионът, който се взриви на Кримския мост, е тръгнал от България

Взривът на Кримския мост е проведен от украинските специфични служби, съобщи през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин, представен от ТАСС.

" Извършителите и поръчителите са спецслужбите на Украйна ", съобщи през днешния ден Путин на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин. Той даже назова станалото " атентат ".

Бастрикин удостовери това и добави, че в подготовката на атентата на украинските специфични служби са помогнали жители на Русия и непознати страни. 

По думите му Следственият комитет на Русия е открил маршрута на взривения камион на Кримския мост - това е България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край .

Във връзка с изключителното състояние ръководителят на Следствения комитет сподели: " Дадени са съответните инструкции за осъществяване на оперативно-издирвателни действия на органите на ФСБ, Министерството на вътрешните работи на Русия ". За детонацията на Кримския мост е формирано наказателно дело за Тероризъм ".

" Няма подозрение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена извънредно значима инфраструктура на Руската федерация ", сподели Путин. Това е първото му обществено изказване след вчерашната детонация, която унищожи част от моста, свързващ Крим с съветската транспортна мрежа, означи ДПА.

Мощният гърмеж, за който съветските управляващи настояват, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди това оборудване, което бе намерено през 2018 година и в този момент служи за доставяне на съветската войска във войната против Украйна. Русия до момента се въздържаше да упрекна Украйна за тази офанзива, при която починаха трима души. Украйна не пое отговорност, само че нейни представители направиха подигравателни и иронични мнения за станалото, означи Франс прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР