Взривът на е организиран от украинските специални служби, заяви президентът

...
Взривът на е организиран от украинските специални служби, заяви президентът
Коментари Харесай

Путин обвини украинските спецслужби за експлозията на Кримския мост


Взривът на е проведен от украинските специфични служби, съобщи президентът на Русия Владимир Путин на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин, представен от ТАСС.

Той даже дефинира случилото се като " атентат ". Бастрикин удостовери това и добави, че в подготовката на атентата на украинските специфични служби са помогнали жители на Русия и непознати страни.

" Няма подозрение. Това е акт на тероризъм, целящ да бъде разрушена извънредно значима инфраструктура на Руската федерация ", сподели Путин.

Това е първото му обществено изказване след вчерашната детонация, която унищожи част от моста, свързващ Крим с съветската транспортна мрежа, означи ДПА.

Според Бастрикин маршрутът на взривения камион към този момент е открит. " Това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарският край ", изброява той.

Мощният гърмеж, за който съветските управляващи настояват, че се дължи на зареден с експлозиви камион, повреди Кримския мост, който беше открит през 2018 година

Русия до момента се въздържаше да упрекна Украйна за тази офанзива, при която починаха трима души. Украйна не пое отговорност, само че нейни представители направиха иронични мнения за станалото, отбелязва „ Франс прес “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР