Взрив в шиитска джамия в Северен Афганистан. Джамията е на шиитското

...
Взрив в шиитска джамия в Северен Афганистан.
Джамията е на шиитското
Коментари Харесай

Взрив в шиитска джамия в Северен Афганистан

Взрив в шиитска джамия в Северен Афганистан.

Джамията е на шиитското малцинство в Северен Афганистан, оповестиха локални поданици. Един от тях заяви за “голям брой ” починали и ранени, заяви Ройтерс.

TRT World оповестява за 17 починали.

“Властите откарват ранените и починалите в болница ”, споделя служителят Мавлави Хашими пред Ройтерс в провинция Баглан, където е станал случаят.

Характерът на гърмежа в Пол-и-Хомри, столицата на провинция Баглан, не е обяснен още. Но той беше доказан от талибанското държавно управление.

“Осъждам го изрично, само че сега не разполагам с цялата информация ”, съобщи пред Агенция Франс Прес заместник-говорителят на държавното управление Билал Карими.

Местни поданици оповестиха, че детонацията е избухнала, когато шиитските поклонници са се събрали за петъчна молитва в джамията “Имам Заман ” в града.

“Чу се ужасяващ тон ”, споделя Абдул Хамид пред Агенция Франс Прес. “След детонацията огромен брой мъченици и ранени хора бяха трансферирани в болничното заведение. Ситуацията не е по никакъв начин добра. ”

Ръководената от талибаните администрация на Афганистан е изправена пред протеста на бойците на “Ислямска страна ”. През последните месеци те направиха редица смъртоносни набези против цивилни жители, чужденци и талибански сили за сигурност.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР