Взимани са пари от няколко десетки транспортни фирми. Част от

...
Взимани са пари от няколко десетки транспортни фирми. Част от
Коментари Харесай

Арестуваха Седем Служители На Даи-Перник!

Взимани са пари от няколко десетки транспортни компании. Част от тях са получавали писма, с които били предупреждавани за инспекции. Когато пък притежателите на тези компании идвали в ДАИ, са им били желани избрани суми пари, с цел да не им бъдат формирани дължимите по закон актове. Събирани са пари и при издаване на лиценз за транспортна активност, или възобновяване на подобен.

При прекъсване на пътя на кола на съответната компания, проверяващият чиновник бил задължен да се свърже с някой от администрацията, който също бил част от групата. След удостоверение, че таксата е заплатена, камионът не се проверявал. Ценоразписът не е корав, преценявало се съгласно финансовото положение на компанията и броя на транспортните средства.

Групата от ДАИ - Перник е в полезрението на службите за сигурност от средата на предходната година. Задържаните са на приблизително равнище, има ясно изразен водач. Сред задържаните не е ръководителят на ДАИ, посочи Петров.

Акцията е почнала към 9,30ч. тази заран, продължава и в този момент и в служебни пространства и персонални адреси.

Утре ще бъде обявена по-подробна информация. Явно става дума за последователен проблем в Министерството на превоза при подбора на фрагменти, сподели Петров, визирайки предходни акции в ДАИ в София и в Благоевград. За софийското ДАИ делото е в съда, в Благоевград следствието е завършило, изготвя се обвинителен акт, уточни Петров.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР