Взимането на антидепресанти се оказало свързано с повишен с цели

...
Взимането на антидепресанти се оказало свързано с повишен с цели
Коментари Харесай

Антидепресантите и повишения риск от смъртност

Взимането на антидепресанти се оказало обвързвано с нараснал с цели 33% риск от преждевременна гибел, откри ново проучване. Рискът от сърдечно-съдово събитие като удар или инфаркт е бил нараснал с 14% при хората, които взимат антидепресанти. За задачите на проучването са били проучени данните на стотици хиляди хора, събрани при предходни проучвания.

Д-р Пол Андрюз, водещият създател на проучването, изяснява: “Ние сме доста обезпокоени от резултатите. Те недвусмислено демонстрират, че не трябва да се взимат антидепресанти без да имаме задоволително положително схващане за техния резултат върху тялото ”.

Добре знае се, че антидепресантите могат да трансформират настроението като обиден равнищата на невротрансмитера серотонин. Но това, което е по-малко знае се, че серотонинът има функционалност, която е обвързвана със сърцето, белите дробове и черния дроб – всички огромни органи. Антидепресантите имат капацитета да нарушат работата на тези органи, като въздействат на равнищата на серотонина.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР