Взети са мерки, работят всички екипи. Терените се разчистват. Обезопасяват

...
Взети са мерки, работят всички екипи. Терените се разчистват. Обезопасяват
Коментари Харесай

Във Варна ситуацията продължава да е много тежка, силният вятър в Стара Загора събори дървета

„ Взети са ограничения, работят всички екипи. Терените се разчистват. Обезопасяват се пътищата, с цел да може градският превоз да се движи. Ситуацията продължава да е доста тежка, бедственото състояние остава. Поривите напразно доближават 30 метра в секунда, вълнението е 6 бала, има 4-метрови талази. Предстои да се вземе решение дали на следващия ден да бъде образователен ден “, съобщи кметът на Варна Благомир Коцев на брифинг след съвещание на спешния щаб поради ураганния вятър.

Той изясни, че учебните заведения би трябвало да бъдат огледани и обезопасени, с цел да няма опасности.

„ Призовавам хората да останат по домовете си и да излизат единствено в крайни случаи. Да не се движат с коли, защото има доста падащи предмети и летящи ламарини. Хората да приберат саксиите от терасите си. Има доста случаи на провали на имущество. 2 учебни заведения имат потърпевши покриви, регионите са обезопасени “, сподели още Благомир Коцев.

Силният вятър в Стара Загора събори няколко дървета. Има и доста изпочупени клони. Няма потърпевши, единствено материални вреди по няколко автомобила, съобщи БГНЕС.

Към горещия телефон на община Стара Загора са били подадени 26 сигнала за паднали дървета в събота. Екипи на Общината, пожарната и доброволци работят на терен след мощната стихия.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР