Вземат се мерки конфликтът Израел-Хамас да не намери някакво странично

...
Вземат се мерки конфликтът Израел-Хамас да не намери някакво странично
Коментари Харесай

Според Тагарев няма пряка заплаха за България от конфликта Израел-Хамас

Вземат се ограничения спорът Израел-Хамас да не откри някакво странично проявяване от поддръжници на едната или на двете страни на наша територия.

Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия, акцентирайки, че бдителността и у нас е засилена, по този начин както в други европейски страни. Тагарев добави, че все още няма индикации за странични проявления на наша територия, само че службите наблюдават деликатно процесите.

„ Пряка опасност за България няма “, сподели още министърът на защитата и посочи, че на процедура няма възможност да се засилят бежанските мигрантски потоци към страната ни. „ Службите ни наблюдават по какъв начин се развива обстановката там и дали при разгръщане на спора няма да имаме повишаване на бежанските потоци, надлежно мигрантския напън “, изясни Тагарев. По думите му, в случай че се наложи, наличието на армията по границата, в помощ на Министерството на вътрешните работи, ще се ускори.

Случващото се в Израел министърът дефинира като „ демонстрация на огромен тероризъм против една демократична страна, която желае да живее в мир и успокоение, и да се развива стопански “. Според него „ това е хибридна офанзива в най-чист тип.

„ Хамас е по едно и също време видимо демократично определена мощ, ръководеща палестинците в линията Газа и в това време - терористична организация. Отговорът против такива офанзиви е извънредно комплициран “, съобщи Тагарев, който не пожела да прави прогнози за изхода от спора.

Тази нощ израелският премиер Бенямин Нетаняху даде обещание „ да се бори до победа " в Газа, давайки знак, че няма да прекъсне въздушните удари и предстоящата сухопътна интервенция в анклава, откакто палестинската ислямистка формация „ Хамас " освободи две американски заложнички, съобщи Reuters, представена от Българска телеграфна агенция.

Израел е разположил танкове и войски наоколо до Газа, които се готвят да нападат палестинския анклав по суша. При израелските въздушни удари против Газа до момента са убити минимум 4137 палестинци, в това число стотици деца, а над 1 000 000 цивилни са разселени, сочат данни на палестински публични лица, представени от организацията. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР