Вземането на кредит е важно решение. Трябва да обмислите условията

...
Вземането на кредит е важно решение. Трябва да обмислите условията
Коментари Харесай

Пет важни въпроса, които трябва да си зададете, преди да изтеглите кредит

Вземането на заем е значимо решение. Трябва да обмислите изискванията на заема и да се уверите, че той се вписва в цялостния ви финансов проект. Преди да вземете заем, е значимо да отделите време, с цел да разберете както разноските, по този начин и изгодите от подобен заем, с цел да вземете осведомено решение. В тази обява в блога ще разгледаме пет значими въпроса, които би трябвало да си зададете, преди да изтеглите персонален заем. Прочетете по-нататък, с цел да научите повече за това по какъв начин да проучите кредиторите и да се уверите, че сте намерили подобаващия за вашите потребности.

Колко пари ви трябват?

Преди да изтеглите заем, е значимо да се запитате от какъв брой пари в действителност се нуждаете. Нуждаете ли се от цялата сума, на която имате право? Или по-малък заем би бил по-удобен за ръководство?

Помислете какъв брой действително можете да си позволите да изплащате всеки месец. Ако не сте сигурни, пробвайте се да употребявате калкулатор за заем, с цел да получите визия за размера на месечните ви вноски. Имайте поради, че когато определяте какъв брой ще ви коства заемът в дълготраен проект, би трябвало да вземете поради и лихвения %.

След като решите от какъв брой пари се нуждаете, огледайте се и сравнете лихвените проценти на разнообразни кредитори. Не забравяйте да прочетете дребния шрифт и да разберете всички условия, преди да подпишете контракта.

Какъв е вашият кредитен рейтинг?

Вашият кредитен рейтинг е число, което кредиторите употребяват, с цел да дефинират кредитоспособността ви. Той се основава на кредитната ви история, която съставлява запис на вашата активност по взимане на заеми и погасяване на отговорности. Колкото по-висок е вашият кредитен рейтинг, толкоз по-вероятно е да отговаряте на изискванията за приемане на заем и да получите по-нисък лихвен %.

Има доста фактори, които могат да повлияят на кредитния ви рейтинг, в това число забавени заплащания, високи салда и потребление на прекалено много от наличния ви заем.

Ако смятате да , значимо е да разберете по какъв начин кредитният ви рейтинг ще повлияе на възможностите ви за утвърждение и какъв лихвен % ще ви бъде препоръчан. Ето пет неща, които би трябвало да вземете поради, преди да кандидатствате:

Каква сума можете да си позволите да плащате месечно?

Когато обмисляте да е значимо да помислите какъв брой можете да си позволите да изплащате всеки месец. В взаимозависимост от размера на заема и лихвения % месечните ви вноски могат да бъдат много високи.

Когато решавате какъв брой можете да си позволите да платите за персонален заем, би трябвало да вземете поради и другите си месечни разноски. Уверете се, че всеки месец ви остава задоволително, с цел да покривате другите си сметки и разноски за живот.

Важно е също по този начин да прецените дали ще можете да плащате вноските, в случай че събитията се трансформират. Ако загубите работата си или имате непредвиден разход, може да ви е мъчно да се справяте с вноските.
Помислете добре какъв брой действително можете да си позволите да изплащате всеки месец, преди да вземете персонален заем.

Какъв е лихвеният %?

Лихвеният % е процентът от заема, който се начислява като рента. Колкото по-висок е лихвеният %, толкоз повече ще платите под формата на рента през целия период на заема. Преди да изтеглите персонален заем, е значимо да попитате за лихвения % и какви фактори могат да му повлияят.

Има ли някакви такси, свързани с заема?

Възможно е да има такси, свързани с тегленето на персонален заем, според от кредитора, който сте избрали. Тези такси могат да включват такса за разпределяне, която е такса за обработка на заема, както и други такси, като да вземем за пример такса за просрочено заплащане или наказателна клауза за предварително погасяване. Не забравяйте да попитате вашия заемодател за всички евентуални такси, с цел да можете да ги вземете поради при вземането на решение.

Кредитите могат да бъдат превъзходен метод за финансова помощ при положение на потребност, без значение дали става въпрос за непредвидени разноски или за огромна покупка. Преди да вземете заем обаче, би трябвало да си зададете тези пет значими въпроса, с цел да сте сигурни, че заемът е подобаващ за вас. От разбирането на опциите за погасяване и определянето на това дали има спомагателни такси, свързани със заема, до това какъв лихвен % и дълготрайност на периода са налични - като се уверите, че разполагате с цялата нужна информация авансово!

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР