Взел съм за АМ Хемус 21 млн. аванс. Мислиш ли,

...
Взел съм за АМ Хемус 21 млн. аванс. Мислиш ли,
Коментари Харесай

Строителят на ул. Даме Груев: Взел съм 21 милиона за АМ Хемус, мислиш ли, че ми пука за глоба от 5000?

" Взел съм за Автомагистрала " Хемус " 21 млн. задатък. Мислиш ли, че ми пука за една санкция от 5 хиляди лв.? ". Това е написал шефът на компанията, която строи многострадалната улица " Даме Груев " в регион " Южен " в отговор на въпрос от пловдивчанин за какво уличните платна са с по-малък габарит от императивното условие на закона. Скандалният разговор стана обществено притежание след публикуването му във Facebook, видя кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Как не те е позор да направиш лентите на " Даме Груев " по 2.60 м ширина, като оттова минават и рейсове с размери по 2.80-3.00 м ширина? Това значи, че един рейс ще навлиза в прилежащата лента. Май не си помислил за това, а? Това наложително би трябвало да влезе в биографията на некадърната ти компания " - написа Стоян Табачев. Публикува и линк с информация, че ДНСК е издала наказателни постановления за строителството на 4 и 5 лот на Автомагистрала " Хемус " на строителните компании, една от които е компания " Парсек груп " ЕООД.

" Взел съм за Автомагистрала " Хемус " 21 млн. задатък. Мислиш ли, че ми пука за една санкция от 5 хиляди лв.? " - дава отговор строителят Бончо Бонев.

На вметката, че това е нелегално строителство Бонев дава отговор, че му е все едно. Табачев обаче продължава:

" С тези габарити на лентите няма по какъв начин да вземеш акт 15 и 16, тъй като има закон, който е заповеднически по отношение на ширината на пътните ленти и че те не би трябвало да са по-малки от 3 м ".

Бонев първо дава отговор, че следователно няма да има акт 15 и 16, а след това пита за какво би трябвало да вземе такива документи. " Защото, когато строиш нещо, то въпреки всичко би трябвало да се вкара в употреба и с цел да е законно " - търпеливо изяснява пловдивчанинът.

" Аз си получавам парите с акт 19 по КСС. Въвеждането в употреба е проблем на общината. Има строителен контрол и той внася желае за въвеждане в употреба " - завършва диалога строителният необут. 

Скандалният разговор е безусловно меродавен, подсигурява пред кореспондент на медията ни Стоян Табачев. Той персонално е мерил с рулетка ширината на лентите и се оказало, че са тъкмо по 2.60 м, а не според условията закона по 3 метра. 

" Проектът е на инженеринг, което значи, че той (б. а. - строителят) може да си прави каквото си желае. Извършена е малко по размер работа за по-малко пари " - разяснява той.

Стоян Табачев е трето потомство пловдивчанин. На мястото на родната му къща в този момент е една от колоните на надлез " Родопи ", а къщата на брачната половинка му неотдавна е отчуждена за необятно рекламираното разширение на " Даме Груев ".

" За реконструкцията има план от 1980 година, който планува четири ленти по 3 метра всяка и срутване на терасата на кино " Въстаник ", с цел да се направи разширението. Сега няма унищожаване на терасата. Искаме да се осъществя планът от 1980 година, а друг! " - безапелационен е Табачев. 

Междувременно ръководителят на съдружие " Спаси Пловдив " Асен Костов заяви за медията ни, че Бончо Бонев е изискал скрийншотовете с разговора му със Стоян Табачев да бъдат изтрити, а след отхвърли даже е докладвал поста като неправда, само че админът на страницата изрично отказал.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР