Взаимни обвинения в заплахи и насилие между хижар и група

...
Взаимни обвинения в заплахи и насилие между хижар и група
Коментари Харесай

Обвинените за побоя над хижаря от Своге: Той ни подгони с резачка

Взаимни обвинявания в закани и принуждение сред хижар и група от почиващи на хижа „ Лескова “. След като Даниел Младенов описа, че е атакуван от група мъже през днешния ден те обясниха своята версия за случилото се.

Компания другари се качва на хижа „ Лескова “ на 2 октомври, с цел да употребяват барбекюто до хижата. Твърдят, че малко по-късно са изгонени оттова, а след сигнал до Министерство на вътрешните работи - и арестувани за 24 часа, припомняactualno.com.

„ Oтидохме на въпросната хижа, говорихме с евентуалния притежател. Той първо не беше гостолюбив, само че след няколко приказки обсъдихме, че ние сме отраснали там. Те са отишли преди година и нещо на въпросната хижа и индивидът се помири и ни пусна. Ние с нищо не сме го натискали.

Беше много отрицателно надъхан: " Напуснете, това е частен парцел, вие нямате работа тук " и ние му казахме: Това е туристическа хижа, ние сме идвали тук доста пъти. След два часа и половина се появи синът му със разпален моторен трион, така наречен резачка и ни заплаши, че ще ни избие, тъй като сме в частен парцел. Задържаха единствено водачите на моторните транспортни средства. Въпросният господин във очевидно несъответстващо положение твърди, че ние сме нанесли побой, почупили сме хижата, което аз персонално присъстващ настоявам, че не е правилно “, съобщи арестуваният Людмил Дачев по БТВ.

„ Първо желая да кажа, че ние не сме се крили, даже аз непринудено се предадох в полицията. Няма да го създадем, тъй като не се усещаме отговорни. Искаме този човек да понесе всякаква отговорност и наказване за това, което ни аргументи. Най-важното желаеме той да понесе своите последици, тъй като той направи опит за ликвидиране. Накара 14 души да се почувстват застрашени за своя живот. Този човек дойде, появи се от нищото, оглупял, хиперактивен с побеляло лице, тотално несъответстващ. Смятаме, че беше на някакви опиати. Той се втурна към едно от момчетата с резачката. Само бързата, съответна и смела реакция на един от нашите другари предотврати обстановката да приключи по най-хубавия метод, а не с съдбовен край “, съобщи Димитър Томов, арестуван.

Младежите настояват, че след случая стопанинът на хижата е отворил дарителска сметка с претекста, че събира пари, с цел да възвърне вредите. Полицията оповестява, че не е разкрила опустошения на мястото като се изключи два счупени прозореца.

След случая стопанинът на хижата е настанен в болница „ Пирогов “ с комоцио и охлузвания по тялото.

„ Биха ни с разнообразни типове тояги, с юмруци заплашваха, че ще ни бият и ще ни изселват. Забелязахме, че липсваше резачка, която имахме. Откраднаха ми телефона, до момента в който ги заснемах, с цел да имам доказателство непосредствено какво се случва с тях. Счупиха косачката за косене на ливадата “, сподели на 4 октомври хижарят Даниел Младенов.

Младежите изрично отхвърлят. Имат и подозрения в медицинските документи на Младенов. Цялата компания разказва вечерта като филм на ужасите.

„ В момента, в който ние се качихме на хижата, всички се запознахме с татко му. Всичко беше изцяло обикновено, една приятна неделна конюнктура в гората. Настанихме се, всичко беше обикновено. Нямаше безусловно никаква причина да стават проблеми “, съобщи Преслава Ценова.

Минути преди спречкването един от мъжете си потегля от хижата и по пътя се среща със стопанина. Твърди, че е бил заплашван и разказва положението му като несъответстващо.

„ С един мой другар си тръгнахме малко по-рано с джипа и на към 500 метра от хижата засичаме въпросния господин с неговия джип. Слиза със запалена резачка и потегля към нас и крещеше: " Ще ви убия, ще ви заколя. Кой заплашва татко ми ". Беше очевидно несъответстващ с пенясала уста. Попитахме какво се случва, какво става, той не ни изясни “, споделя Юлиян Тодоров.

В хода на следствието Министерство на вътрешните работи открива, че показанията на Младенов значително се разминават с обстоятелствата.

Позиция на ОДМВР - София: На 2 октомври в районно управление (на МВР) - Своге бе подаден сигнал, а след това и заявителски материал за зародило спречкване сред притежателите на хижа в Стара планина и група лица. Съобщено било, че стопаните на обекта са били застрашени със разпра и нападнати, единият от тях е получил голям брой удари по тялото. Заявено било също по този начин разваляне и липса на разнообразни движимости от хижата. В хода на извършените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности са установени основни несъгласия сред информацията, подадена от потърпевшия, и изяснената фактическа конюнктура.

Министерство на вътрешните работи заяви, че служителите на реда, които не са реагирали на сигнала в точния момент, са с дисциплинарни санкции. Впоследствие потърпевшият хижар отхвърли коментар. От прокуратурата обясниха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане, предстоят и още разпити./факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР