Взаимни обвинения в парламента за промените в Конституцията в частта

...
Взаимни обвинения в парламента за промените в Конституцията в частта
Коментари Харесай

Новият спор в парламента - кой да е и кой да не е служебен премиер

Взаимни обвинявания в Народното събрание за измененията в Конституцията в частта длъжностен кабинет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е срещу Росен Желязков или Димитър Главчев да бъде определен за длъжностен министър председател. Предложил на Асен Василев да обсъдят разновидността предварителни избори и длъжностен кабинет още до момента в който говорели за постоянен. Но Василев не дал отговор.

Днес Кирил Петков посочи, че всеки един евентуален претендент би трябвало да поеме отговорността си. Според опозицията с измененията в Конституцията е заложена бомба за бъдещото служебно ръководство.

Докато всички се питат кой ще е идващият служебният министър председател на страната, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов уточни кой не би трябвало да е - Росен Желязков или Димитър Главчев.

" Защото те биха били свързани по някакъв метод с ГЕРБ. Не, че не ги е дал своя вот единомислещо Народното събрание, само че няма да е красиво и по тази причина го апелирам посредством вас да не го прави, в случай че е допустимо. Аз господин Главчев не съм го виждал от 7-8-10 години, а към господин Желязков ще впрегна цялата пропагандна мощност на групата, на партията, на изпълнителната комисия да не ни го предизвиква ".

Българска национална телевизия: Защото смятате, че ще има негативи за ГЕРБ ли?

Не, просто цялата акция ще мине все едно ние управляваме. Защото когато ГЕРБ ръководи, ръководи лидерски, ръководи с цялата си мощност в името и за богатството на хората.

Кирил Петков заприказва за вдишване на отговорност.

" Аз се надявам, че в този момент в диалозите сред президента и служебните министър председатели всеки един евентуален претендент ще поеме отговорността. Тук не е въпрос единствено на предпочитание да ставаш длъжностен министър председател, тук е и на отговорност. Конституцията в действителност вменява отговорност. Гледайки другите разновидности за министър председатели, нещото, което ни тормози и това в действителност, което би трябвало да променим е, че на тези институции не би трябвало да има ярки политически лица ", сподели съпредседателят на Политическа партия.

" Когато са мислили какъв да е длъжностен министър председател може би и трите партии са мислели, че ще ръководят постоянно ", сподели Бойко Борисов - ръководител на ГЕРБ-СДС.

Корнелия Нинова е сюрпризирана от апела на Борисов към президента: идващият длъжностен министър председател да не е Росен Желязков или Димитър Главчев.

" Защото когато ГЕРБ поддържаха тези промени в Конституцията, знаеха, че господин Желазков и жосподин Главчев са от ГЕРБ и са на тези позиции, и са в този лист. Тогава гласоподаваха " за ". Сега споделя " не, недейте ", само че типично за Борисов - заран, обед и вечер да си сменя позицията. Не чакаме конституционна рецесия. Очакваме разсъдък, разговор ", разяснява тя.

Според " Възраждане " с измененията в Конституцията е заложена бомба за бъдещето ръководство.

" Ние се оказваме в безусловно невиждана обстановка, в която ще имаме държавно управление, което няма да носи безусловно никаква политическа отговорност. Ако служебният кабинет преди се назначаваше от президента и знаехме към кого да насочим нашите рецензии, сега към кого да ги насочим? ГЕРБ и Движение за права и свободи си измиват ръцете и споделят: " ние нямаме отношение, Радев ги избра ". Радев си измива ръцете и споделя: аз не съм ги избирал, имах стеснен избор от хора, които са назначени от ГЕРБ и Движение за права и свободи ", сподели ръководителят на партията Костадин Костадинов.

Още по време на диалога с Асен Василев за постоянно държавно управление Борисов предложил да обсъдят разновидността и за служебно, като предложил:

" В естествен диалог да се намерения. Тогава дружно бихме могли да предложим на президента нещо, което работещо тези два месеца до момента в който се състезаваме на изборите - и едните и другите, страната да няма оттегляне обратно. Не получих отговор по-късно. Сега е времето да си решим регулаторите дружно, да си решим поправките по механизма, към този момент имаме утвърден. Нищо не се е случило съдбовно ".

Кирил Петков не е склонен.

" Това, което аз чух през днешния ден, е обособени фрагменти от разкази по време на договаряния. Истината е, че господин Борисов в никакъв случай не седна изцяло с преговорния екип. Ние няма да се съгласим в този момент на бърза ръка някакви регулатори да бъдат назначени без ясни правила, ясна процедура. Това лишава време. Няма да стане от наша позиция - от мътна вода риба да се лови ", съобщи той.

Движение за права и свободи не разясниха.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР