Вьоса Османи, президентът на Косово, заяви на срещата на върха

...
Вьоса Османи, президентът на Косово, заяви на срещата на върха
Коментари Харесай

Османи: Сърбия служи като сателит на Русия, няма място сред европейските нации

Вьоса Османи, президентът на Косово, съобщи на срещата на върха на европейската политическа общественост, която се организира в Кишинев, че Сърбия и незаконните структури са виновни за ескалацията на насилието в Косово и, че Сърбия няма място на тази европейска среща на върха, нито в европейската общественост на нациите.

„ Сърбия не принадлежи към европейската общественост, сподели Османи пред и добави, че членове на незаконни структури в северната част на Косово са с интернационалните заповеди и че сръбските управляващи са в доста близки връзки с тях.

Тя съобщи, че е значимо да се срещне с европейски водачи, с цел да изясни какво се случва сега на север.

„ Сърбия служи като спътник на Русия. Тук съм, с цел да потърся поддръжката на сътрудниците в битката с тези трендове и предотвратяването на въздействието им. Имам срещи с всички водачи, които вземат участие в тази среща на върха. Важно е да потърся поддръжка и да отида на Съвета на Европа, само че и да обясня какво се случва на север. Също по този начин ще помоля за тяхната помощ в битката против незаконните групи на север, които дестабилизират страната ни ", сподели още Османи.

Тя уточни, че не възнамерява да се среща с президента на Сърбия Александър Вучич и, че упорства контрактуваните съглашения да бъдат изпълнени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР