Вярвате ли, че картофени кюфтета могат да бъдат по-вкусни от

...
Вярвате ли, че картофени кюфтета могат да бъдат по-вкусни от
Коментари Харесай

Кюфтета с картофи, сирене и копър

Вярвате ли, че картофени кюфтета могат да бъдат по-вкусни от кюфтета от кайма?

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр. малко за овалване
● моркови - 1 бр. огромен /кисел от туршия/
● сол
● черен пипер
● копър - 1 с.л
● картофи - 5 бр.
● яйца - 1 бр. малко за заварка
● олио - за пържене
● сирене - 50 година
● олио - 1 с.л
● лук - 1/4 глава
● брашно - за овалване на кюфтета

Начин на подготвяне

Не са обичайни кюфтета, поради това, че се поставят кисели моркови, само че стават доста вкусни. Ядох ги на едно посетители и ми харесаха.

Сваряваме пет картофа във вода в тенджера на котлона. След като ги сварим ги настъргваме на ренде. Сиренето също го настъргваме на рендето или натрошаваме с вилица. Настъргваме лука. В купа слагаме сиренето, лука, картофите, 1 с.л брашно, 1 с.л олио, сол на усет и черен пипер на усет.

Настъргваме 1 кисел морков от туршия с ренде. Прибавяме и него. Чукваме 1 яйце в купата.То е нужно за заварка. Нарязваме на доста дребно копъра. Нужно ни е 1 с.л за усет и мирис на сместа. Омесваме с ръка сместа. Оставяме я на студено в хладилника за 30 мин., покрита с фолио.

В обособена купа си слагаме малко вода. С вода си намокряме ръцете и оформяме кюфтетата. За да ни е по-лесно можем да ги оформим и да ги наредим в табла или огромна паница. От тези артикули се получават 11 бр. Нагорещяваме олиото за пържене в тиган на котлона.

В паница си разрушаваме 1 яйце за овалване. В друга паница слагаме малко брашно за овалване. Първо овалваме завършените кюфтетата в брашното, а след това и в яйцето. Пържим в горещото олио, като обръщаме от двете страни. Не им би трябвало доста време да се пържат, стават бързо.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР