Вярващи почитат мощите на братята Кирил и Методий в софийската

...
Вярващи почитат мощите на братята Кирил и Методий в софийската
Коментари Харесай

Българка: Вярвам на църквата, че мощите на братята Кирил и Методий са истински

Вярващи почитат мощите на братята Кирил и Методий в софийската черква „ Света Неделя “ от нощес. В момента и в храма има хора, които чакат, с цел да могат да се допрян до мощите. Разбира се, от църквата не дават да се пипат самите мощи, може единствено да се помолите и да се поклоните пред тях. Появи се и полемика, като някои учени споделят, че тези мощи в действителност са една операция и че мощите на Свети Кирил и Свети Методий се водят изчезнали.

Пред Нова телевизия вярващи разясниха дали считат, че е по този начин, за какво в действителност са пристигнали и за какво е значимо за тях през днешния ден на празника да бъдат тук.

„ За мен е значимо да се поклоня пред мощите, правилно е, че те са свещени, пристигнах за молитва за мир и за здраве. Относно изказванията на някои учени че тези мощи не са същински и че всичко това е операция, аз имам вяра на българската черква, че са същински “, съобщи вярваща.

Пред опашката до входа на храма друга жена сподели: Аз съм чела за за мощите на светците, и тъй като съм българче и си обичам всичко българско и родно, желая да се поклоня пред тези велики българи. Честит празник. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР