Вярваме, че идването на новите съсобственици ще допринесе за още

...
Вярваме, че идването на новите съсобственици ще допринесе за още
Коментари Харесай

”Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука” влиза в ЦСКА

" Вярваме, че идването на новите съсобственици ще способства за още по-доброто развиване на клуба, ще внесе още по-голяма непоклатимост в ЦСКА и ще ни помогне да продължим по верния път, който сме поели. Първи приоритет на новото управление остава построяването на новия съвременен стадион, който изцяло да дава отговор на стандарта на ЦСКА ", се споделя в известие на клуба.

 

Преглед в комерсиалния указател демонстрира, че въпросният фонд е регистриран напълно неотдавна - на 24 януари т.г., в Дряново. Негов ръководител е Данаил Христов Илиев, който е шеф в главния спонсор на клуба - " Уинбет ".

Интересен е и различен миг - дали фактически " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука " ще получи 40% от акциите. Това би означавало, че по този начин фондацията ще стане акционер №1 в клуба, защото досега Гриша Ганчев има 38.1%.

Точно толкоз (38.1%) имаше и другият главен притежател на " ЦСКА-София " Юлиян Инджов, който обаче по-рано този месец излезе от клуба и трансферира акциите си на Ганчев.

Друга любопитна връзка е фактът, че фондацията, която влиза в управата на " ЦСКА-София ", е притежател на " Фонд спорт " ЕООД, чийто шеф Ангел Борисов пък стана формален представляващ на смесеното сдружение " Спортни парцели Българска войска ", учредено сред футболния клуб и страната (в лицето на спортното министерство) за модернизирането на стадиона.

Съвместното публично-частно сдружение " Спортни парцели Българска войска " АД сред " ЦСКА-София " и спортното министерство в лицето на държавната компания " Сердика спортни парцели " ЕАД към този момент е вписано в Търговския указател и публично е реалност.

Промените в ръководството на " ЦСКА-София " включват и назначението на нов изпълнителен шеф в клуба - Стоян Орманджиев. Той е внук на именитият някогашен футболист и треньор на ЦСКА Стоян Орманджиев и наследник на Стефан Орманджиев, който бе изпълнителен шеф на " алените ".

Стоян Орманджиев, който в последните години работеше като футболен сътрудник, ще съвместява активността си с досегашния изпълнителен шеф Филип Филипов, който ще резервира поста си.

 

ИЗЯВЛЕНИЕ НА НОВИЯ СОБСТВЕНИК

 

Малко след оповестяването на новината от " ЦСКА-София ", от фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука " излязоха с изказване в качеството си на нов главен акционер в клуба. В него те удостоверяват, че са придобили 40% от " ЦСКА-София " и прибавят:

 

" Водени от убеждението, че спортът, изкуството и културата могат да бъдат мотори и обединители на всяка една нация, изключително във времена на рецесия, преди месец и половина, по предложение и концепция на Данаил Илиев, дружно със съидейници с сполучлив бизнес в България и чужбина, създадохме фондация " Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука ". (...) Нашето предпочитание е да станем част от новата историята на " армейския " клуб. История, в която бъдещите генерации да изпитат от незабравимите страсти на своите предшественици. Развитието на клуба, изключително през последните месеци, ни дава вяра, че дружно с актуалните притежатели ще имаме опция да реализираме още по-добри резултати и дружно да се борим за идеите на клуба, които са и измежду актуалните цели на управлението. Сред тях отличаваме:

 

- построяването на нов, съвременен и функционален стадион;
- възстановяване изискванията в детско-юношеската школа и основаването на още повече предпоставки за развиването на мощни футболисти от " алената " академия;
- продължение на възходящата линия на развиване на първия тим ", се споделя в обръщението.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР