Вярвам в спането на открито, заобиколен от високи ели, тъмнина

...
Вярвам в спането на открито, заобиколен от високи ели, тъмнина
Коментари Харесай

Практичен наръчник за живот в природата

Вярвам в спането навън, заобиколен от високи ели, мрачевина и мраз. Легнал по тил, поглеждайки към звездите, следя по какъв начин от дъха ми се образуват тънки облачета.
„ Под намерено небе “ споделя за смяната в мисленето на един мъж и вълнуващото му премеждие в дивата природа в северната част на Швеция и в личната му душа.
 Съвети за поддържане на положително здраве Съвети за поддържане на положително здраве
Всеки желае да е здрав и методите за това са доста. Ето и препоръките на Свами Рама за поддържане на положително здраве:  Хранете физическо...
Четири години Маркус Торгебю живее в построена от него барака в Йемтландската гора, на северния връх на Швеция, където се свързва с природата и лекува напрежението и мислите за травмата, прекратила обещаващата му спортна кариера.
Авторът рисува живота в гората съответно: с хладния зимен въздух, който усеща върху лицето си, памуковите полета и мокрите облекла, които суши над запаления огън. Освободен от рестриктивните мерки на модерния свят, единствените му отговорности са да си подсигури заслон, топлота и храна. Съприкосновението с природата му оказва помощ да успокои тялото и мозъка си и да откри нужния покой, с цел да стартира да живее нов живот.
В книгата Маркус споделя потребния си опит за прекарване в гората. Подробно разказва по какъв начин да запалителен огън навън, по какъв начин да си създадем легло от клони и по какъв начин да източим сок от дърво.
Илюстрирана със 75 красиви пълноцветни фотографии, дело на брачната половинка му Фрида, „ Под намерено небе “ е толкоз ободряваща книга, че може да се съпостави с купа, цялостна със сладка канелена каша в края на дълъг работен ден.
 Излезе Холистичният метод на живот Излезе " Холистичният метод на живот "
Терминът холистичен идва от гръцката дума holos, която се превежда цялостен, повсеместен, цялостен. Холистичният метод допуска прозрение в цялостен...
Това е покана да се справите със напрежението и самотата – за всички, които копнеят за отмора, и за тези, които имат потребност да прекарат време измежду природата, с цел да отворят мозъка и сърцето си за необятното, намерено небе.
Маркус Торгебю е млад първокласен лекоатлет, когато травма приключва обещаващата му кариера и провокира дълбока душевна рецесия. Прекарва четири години в Йемтландската гора, самичък, в дребна къщичка, където си връща спокойствието на тялото и намира нова посока в живота си. Днес води лекции на тематика Какво е в действителност значимо в живота и строи къщи и кревати за открити пространства. От автобиографията си Сърцето на лекоатлета (The Runner’s Heart, 2015) е продал съвсем 50 000 копия в Швеция, а книгата е преведена на още 6 езика.
Фрида Торгебю е създател на илюстрациите и фотосите в книгата. Учила е в Колеж по снимка и има тапия от Колежа по дизайн в Гьотеборг. Оттогава се развива в тази посока. Като начало работи като старши дизайнер за компания Volvo Cars, а в този момент има собствен личен бизнес, обвързван с снимка и дизайн.
Маркус и Фрида имат три дъщери и живеят в Йемтланд, отвън Ундершокер. Заедно управляват марката за облекла Торгебю (Torgeby.com). Можете да откриете повече информация за тях на уеб страницата им Markustorgeby.se или да ги последвате в Инстаграм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР