Вярвам, че когато човек търси своята работа, кандидатства точно за

...
Вярвам, че когато човек търси своята работа, кандидатства точно за
Коментари Харесай

Експерт: При кандидатстване за работа трябва да сме сигурни, че искаме точно тази позиция

Вярвам, че когато човек търси своята работа, кандидатства тъкмо за това, което би желал да работи. Това сподели в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус "  Петя Иванова – специалист в отдел " Човешки запаси " на индустриална компания.

Първото нещо, което би трябвало да направи един човек при търсенето му на работа, е да обясни за себе си какво му се работи, в каква компания, на каква позиция, къде е нашата мощ, какво е вътрешното ни чувство за работното място, счита специалистът Петя Иванова, като посочи, че един от методите, посредством които бихме могли да се срещнем с това, е обявата за работа. " Публикувайки една публикация за работа, ние като експерти, описваме доста тъкмо какви са самите отговорности. Това е един от методите, с които бихме могли да се срещнем дали позицията е обвързвана с нас, с нашите ползи, с нашите познания “, показва тя.

Не е толкоз значимо форматът на една автобиография, а това, което е вътре, наличието, сподели още Петя Иванова. " Изключително добре е когато един човек е експерт, да показа своето портфолио тъкмо като експерт и да бъде обвързвано с неговата работа. Европейският формат си е общоприет, като може би по-важно е какво написа вътре “, добавя Иванова.

" Преди да отидем на изявление за работа е значимо да проучим компанията, в която отиваме – с какво се занимава, с какви хора ще бъдем на изявление. Да си намислим авансово няколко въпроса, свързани с екипа, със самата компания, със самия отдел. Това е най-важната част преди изявлението. Важно е да се изследва и пазара на труда, какъв е диапазонът на заплатите, да забележим обявата, за която сме кандидатствали, какви са главните отговорности, разказани в нея. Да бъдем осведомени. Добре е да не закъсняваме, да бъдем 5 минути преди срещата ", даде няколко съвета специалистът. Според Петя Иванова е добре облеклото да бъде съобразено с позицията, за която аплайваме.

" Всеки човек, който е проучил авансово, знае къде отива на работа, той отива със своите персонални упования. Отговаряйки на въпроса какво заплащане чакаме, би трябвало да вземем в поради нашите персонални умения – ние подготвени ли сме за тази позиция, какво можем да вършим и да предоставим на тази компания, и какво тя ще ни даде. На този въпрос отговаряме първо по отношение на персоналните си упования и по отношение на пазара на труда “, разясни още Петя Иванова.

Според Петя Иванова платформата LinkedIn е една от положителните способи за търсене на работа. " LinkedIn се развива извънредно динамично и е една от най-хубавите платформи наедно с огромните кариерни уеб сайтове при нас. Тя работи в двете посоки – в LinkedIn ние, като HR-и, можем да намерим своя човек и да обърнем процеса на асортимент. Особено за високи позиции LinkedIn е една чудесна платформа, която аз имам вяра, че доста оказва помощ на хората за търсене и намирането на работа ", заключи експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР