Вярвам, че и занапред Държавната агенция за закрила на детето

...
Вярвам, че и занапред Държавната агенция за закрила на детето
Коментари Харесай

Държавната агенция за закрила на детето е с нов председател

„ Вярвам, че и отсега нататък Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) ще продължи започнатите начинания и ще бъде главен мотор за по-добри политики за децата. С този златен ключ към сърцето на децата поисквам на новия ръководител да награди всичко, което ДАЗД реализира в годините, с цел да има повече щастливи деца и родители в България “.

Така доктор Елеонора Лилова посрещна и съобщи алегорично щафетата на новия ръководител на ДАЗД доктор Теодора Иванова, оповестиха от пресцентъра на ДАЗД.

От своя страна доктор Иванова посочи, че в последните години ДАЗД е постигнала доста от начертаните цели, и че ще продължи надграждането на положителните резултати.

„ Да работиш за и с деца е задача, която на първо място се усеща и се носи в сърцето. За мен беше чест да бъда ръководител на ДАЗД. Изминахме доста път дружно и съм щастлива да отбележа, че всички ние като общество израснахме в разбирането на правата на децата, за което основна роля има и ДАЗД. За мен е освен отговорност, само че и предопределение да работя за децата и по този начин ще бъде и отсега нататък “, това сподели доктор Лилова при предаването на поста на новия ръководител на ДАЗД.
Д-р Теодора Иванова работи в ДАЗД от нейното основаване. Изпълнявала е длъжността „ Ръководител на Инспекторат “, а по късно основен шеф на Главна дирекция „ Контрол по правата на детето “. От 2013 година е основен секретар на ДАЗД към Министерския съвет. Притежава докторска степен по интернационално право и интернационалните връзки от Югозападния университет „ Неофит Рилски “.

Със заповед на служебния министър-председател Гълъб Донев за заместник-председател на ДАЗД е назначена Ивайла Касърова, някогашен шеф на РДСП – гр. Перник.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР