Вярата е всичко. Тя още ме крепи на тия два

...
Вярата е всичко. Тя още ме крепи на тия два
Коментари Харесай

Пловдивчани препълниха храм Св. Марина: Молят се за здраве...

Вярата е всичко. Тя още ме крепи на тия два крайници, споделя 87-годишната баба Йорданка

 

Десетки пловдивчани извършиха митрополитския храм " Св. Марина " на Рождество Христово, съобщи кореспондент на " Марица ". В 9 часа тази заран там стартира Архиерейска света литургия за празника, която се отслужва от пловдивския митрополит Николай.



Млади и остарели се подреждат, с цел да възпламенят свещичка и да измолят здраве и шанс за своето семейство. В храма има доста деца с родители, както и мъчно преносими възрастни хора.

Баба Йорданка, която е на 87 години прекрачи прага на църквата с два бастуна. " Вярата е всичко. Тя още ме крепи на тия два крайници ", сподели тя пред кореспондент на медията. Старицата пожела на всички най-много здраве и заръча фамилията постоянно да е на респект, без значение дали е празник или делник.



На литургията за Рождество Христово участват кметът Здравко Димитров, ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков, почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, генерал-майор Явор Матеев, пълководец на Съвместното командване на специфичните интервенции, и брачната половинка му Невяна Митева, министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев и други.







Снимки от Валентина Биларева 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР