ВВС на САЩ заедно с Националното управление за ядрена сигурност

...
ВВС на САЩ заедно с Националното управление за ядрена сигурност
Коментари Харесай

Страшно оръжие: ВВС на САЩ извършиха първи изпитания на управляемата ядрена бомба B61-12

ВВС на Съединени американски щати дружно с Националното ръководство за нуклеарна сигурност към министерството на енергетиката на страната организираха първите тествания на управляемата нуклеарна бомба B61-12 благодарение на стратегически бомбардировачи B-2 Spirit. Това се споделя в прессъобщение на министерството на енергетиката.

Дете тествания на бомбата без нуклеарен заряд са извършени на 9 юни на полигона Тонопа в щата Невада. " Изпитанията са част от серията взаимни проби, които целят да показват способността на самолета да доставя въоръжения и неядрените функционалности на бомбата ", се отбелязва в известието.

" Тези летателни тествания демонстрират, че структурата на B61-12 подхожда на систематичните условия, показва бъдещия напредък на програмата за удължение периода на службата на B61-12 в сходство с условията на националната сигурност ", съобщи представителят на Националното ръководство з нуклеарна сигурност към министерството на енергетиката на Съединени американски щати Майкъл Лутън.

Миналата година Националното ръководство за нуклеарна сигурност към министерството на енергетиката на Съединени американски щати организира дружно с Военновъздушни сили на страната две тествания на трансформация на нуклеарната бомба B61-12 в щата Невада. Бомбата, която не бе снабдена с нуклеарна бойна глава, бе хвърлена от изтребител F-15E. В хода на тестванията бяха оценени неядрените функционалности на бомбата, както и способността на изтребителя да достави оръжието.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР