Вулкан на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна зрелищно, като изхвърли

...
Вулкан на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна зрелищно, като изхвърли
Коментари Харесай

Вулкан в Индонезия изригна зрелищно

Вулкан на отдалечения индонезийски остров Халмахера изригна зрелищно, като изхвърли в небето сив облак пепел и принуди хората от седем близки села да се изтеглят , оповестиха управляващите.

Вулканът Ибу изригна в събота вечерта, като изпрати пепел на 4 км в небето, а към кратера ѝ са пробляснали линии лилави мълнии. Това излиза наяве информацията и фотосите, споделени от индонезийската организация по вулканология.

Съвместен екип от служители на реда, военни и чиновници по издирването и спасяването е изпратен в региона, с цел да изтегля жителите от близките села, съобщи в изказване Абдул Мухари от организацията за понижаване на последствията от бедствия.

Жителите бяха преместени с пикапи и настанени в палатки за през нощта. Индонезийската организация за бедствията не даде информация за броя на преместените хора, само че управляващите предложиха да бъде разчистен радиус от 7 км .

По публични данни към 2022 година на остров Халмахера живеят повече от 700 000 души .

В четвъртък индонезийската организация по вулканология увеличи степента на паника за вулкана до най-високото равнище, откакто Ибу изригна неведнъж по-рано този месец.
 Продължава евакуацията поради изригването на вулкан в Индонезия
Продължава евакуацията поради изригването на вулкан в Индонезия

Властите да изтеглят повече от 12 000 души от близкия остров

Ибу е един от най-активните вулкани в Индонезия . Неотдавнашната му активност следва поредност от изригвания на разнообразни вулкани в Индонезия, която се намира на Тихоокеанския огнен пръстен и има 127 дейни вулкана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР