Вучич с извънредно обръщение към нацията: Мирът е застрашен"За трети

...
Вучич с извънредно обръщение към нацията: Мирът е застрашен"За трети
Коментари Харесай

Вучич с извънредно обръщение към нацията: Мирът е застрашен

Вучич с изключително послание към нацията: Мирът е заплашен
"За трети път от 26 март мирът е заплашен по безусловно недопустим начин". Това разгласи сръбският президент Александър Вучич в изключително послание към нацията. Той акцентира, че наличието на Косовските специфични сили и на президента Хашим Тачи в Газивода е било непозволено и в нарушаване на съглашението от Брюксел.

„ Те се пробваха да покажат, че не са обвързани с този контракт и най-лошото е, че те имат имат поддръжката на своите западни съдружници ”, съобщи Вучич.

Той добави, че в интервенцията са взели участие сред 110 и 130 членове на косовските сили за сигурност, всички албанци, които блокирали пътища и уреди за достъп до езерото Газивода.

По мотив дейностите на косовските специфични сили в северната част на страната Вучич попита какво значат споразуменията с Европейски Съюз и НАТО, в случай че Прищина не ги почете.

„ Въоръжени албанци в северната част на Косово, съгласно съглашението, което имаме, могат да влизат на тази територия единствено при осъществяването на две условия - с утвърждението на НАТО и с цялостната поддръжка на локалната сръбска общественост ”, безапелационен бе Вучич.

„ Това значи ли че споразуменията, които подписваме с Брюксел траят до момента в който тече конференцията, а по-късно не значат нищо, попита сръбският президент.

Той напомни, че в събота в първото изказване на КФОР се показва, че мироопазващите сили нямат информация за наличието на косовски специфични елементи сега, в който всички те са били в региона на Газивода.

„ От какво би трябвало да се въздържаме в този момент е моят въпрос към Европейски Съюз? Всички да кажат (в ЕС) от какво да се въздържаме, какво направихме? Или би трябвало да се въздържаме въпреки и от двуличие ”, съобщи Вучич в изключителното си послание към сръбските жители. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР