Вучич: Без ЕС няма решение на спора между Сърбия и

...
Вучич: Без ЕС няма решение на спора между Сърбия и
Коментари Харесай

Вучич: Без ЕС няма решение на спора между Сърбия и Косово

Вучич: Без Европейски Съюз няма решение на разногласието сред Сърбия и Косово
Сръбският президент Александър Вучич заяви, че по време на форума в Албах е имал среща с косовския президент Хашим Тачи. Срещата е станала с посредничеството на австрийския канцлер Себастиан Курц и еврокомисаря по разширението на Европейски Съюз Йоханес Хан.

"Надявам се да имаме опцията да продължим тези договаряния. Не мога да оповестя детайлности за тях, тъй като нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не бъде договорено", сподели Вучич.

Според него "различията сред Белград и Прищина са големи и не има вяра, че е вероятен някакъв обрат". "Няма да бъде нито елементарно, нито просто. И двамата знаем какъв брой огромни са разликите посред ни... Не съм се оплаквал нито на Тачи, нито на който и да е ", сподели още сръбският президент.

Своя скептицизъм Вучич изясни с действителното състояние. "Работим за мира сред сърбите и албанците. Имахме ужасно доста конфликти. Казвам това и наблягам, че това е волята на сръбския народ - да реализираме дълготраен мир... Ние сме длъжни да решим казуса с албанците в интерес на двата народа и целия район. Сърбите и албанците са най-големите нации в района. Ако реализираме съглашение, макар моя скептицизъм, тъй като виждам проблемите пред които сме изправени, само че и тъй като не съм сигурен, че сръбските жители ще поддържат контракта, ще решим един проблем действителен от два века", съобщи още сръбският президент.

Вучич даде обещание да постави всички старания, с цел да се откри решение на всички разногласия с албанците". "Това ще бъде голяма крачка напред за целия район, само че това не може да реализираме без поддръжката на целия Европейски съюз", акцентира Александър Вучич. /БГНЕС и РТС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР