Втвърден тон и условия към „Има такъв народ“ след пореден

...
Втвърден тон и условия към „Има такъв народ“ след пореден
Коментари Харесай

Твърд тон и условия към ИТН за съставянето на правителство

Втвърден звук и условия към „ ИТН “ след следващ ден договаряния за съставянето на държавно управление
„ Демократична България “ и „ Изправи се! Ние идваме! “ няма да поддържат кабинет, зад който застават още ГЕРБ и Движение за права и свободи. Двете партии имат и съответни оферти за министри. Това са Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Бойко Рашков.

От има подобен народ резервират безмълвие за персоналния състав на държавното управление. Казват че са подготвени, само че че ще стане ясно когато президентът им връчи мандат. Партиите, които до момента поддържат концепцията да има държавно управление с първия мандат желаят поддръжка против съглашение за съответни задължения и да се знаят авансово имената в кабинета.

След седмица на съвещания и експертни диалози от Демократична България желаеха от „ ИТН “ ясни гаранции, че ще се борят с корупцията - също да оповестят имената в кабинета.

Стигна се до вербален конфликт в залата на Народното събрание сред Демократична България и Движение за права и свободи. От Движение за права и свободи още веднъж заговориха за Иво Прокопиев. Припомнаме че издателят на „ Капитал “ и „ Дневник “ Иво Прокопиев неколкоратно дава отговор на търденията на Движение за права и свободи от Народното събрание и персонално, и с отворено писмо. Пред bTV Прокопиев към този момент съобщи, че Движение за права и свободи преследва цели, които са изцяло противоположни на заявените от тях като либарална партия.

Същевременно от „ Изправи се! Ние идваме! “ също желаеха ръководство без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Те се срещнаха с Демократична България за доближаване на позициите

Българска социалистическа партия също канят „ Демократична България “ и „ Изправи се! Ние идваме! “ на договаряния за доближаване на позициите. Левицата е безапелационна, че диалозите с Има Такъв Народ би трябвало да приключат със съглашение.

От „ ИТН “ оповестиха, че до петък няма да разгласят състава на кабинета и името на премиера, само че били подготвени.

Междувременно служебният министър на стопанската система реагира на номинацията му от „ Демократична България “ за държавното управление. „ Мандатът сега е на Има Такъв Народ, нямаме диалози с тях след първото предложение “, сподели той.

Служебният министър председател прикани за коалиция. Според Янев това е инструмента, който дава опция за ясни правила и носене на политическа отговороност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР