Второто класиране за прием след седми клас вече е публикувано

...
Второто класиране за прием след седми клас вече е публикувано
Коментари Харесай

Излезе второто класиране за прием в гимназиите след 7 клас

Второто класиране за банкет след седми клас към този момент е оповестено и учениците могат да ревизират в кои гимназии са признати, оповестяват от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Кандидат-гимназистите може да ревизират резултатите си тук:  .  

В момента има 1404 свободни места във всички учебни заведения. На втория стадий се класираха 5010 възпитаници. Те наложително би трябвало да се запишат в интервала сред 20 и 24 юли, с цел да не загубят мястото си. 968 седмокласници не са признати и след второто класиране и ще очакват третото. Свободните места за него ще бъдат оповестени на 25 юли.

На 12 юли излезе първото класиране за банкет в гимназиите от осми клас. Тогава Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендардски " още веднъж беше с най-голям най-малък бал за кандидатстване след седми клас в столицата - 484,550 от най-много 500 точки.

Първото класиране сподели максимален интерес към проучването на непознати езици. 525 седмокласници са показали като първо предпочитание Испанската гимназия. Почти толкоз са и тези, чийто избор е Немската гимназия. В топ 5 са и чуждоезиковите паралелки в учебното заведение към Техническия университет, Софийската математическа гимназия и Първа британска.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР