Второто издание на Международен джаз фестивал Д-р Емил Илиев в

...
Второто издание на Международен джаз фестивал Д-р Емил Илиев в
Коментари Харесай

And all that jazz пак в Боровец: Международен джаз фестивал Д-р Емил Илиев започва на 4 август със собствен химн

Второто издание на Международен джаз фестивал " Д-р Емил Илиев " в Боровец ще стартира на 4-и август, само че този път със личния си химн, написан от Ангел Котев и ще прозвучи в осъществяване на Бигбенд Благоевград. 

Уютният планински курорт Боровец ще бъде хазаин на музикалния конгрес, продължение на делото на починалия доктор Емил Илиев - създател на именития Международен джаз фестивал в Банско, за повторно, а преди дни доктор Таня Илиева даде конференция за тазгодишното издание. 

Основната идея на музикалния конгрес, която беше наложена в Банско от доктор Илиев, се резервира и в Боровец – подкрепяне развиването на летния туризъм в обичайно зимен курорт посредством осъществяване на огромно музикално събитие, привличащо меломаните и туристите през летните месеци в планината. Като новата локация има още преимущества - среща се напълно покрай София и до забележителности като Цари Мали град, римските остатъци, Художествената изложба, девическия манастир, наоколо е до град Самоков.

Боровец е отлична дестинация за летен планински туризъм - предлага благоприятни условия за спорт, отдих, а от 4-и до 9-и август меломаните ще се насладят на превъзходната стратегия, която предлага Международния джаз фестивал " Д-р Емил Илиев ". 

 доктор таня илиева

Радостно е, че на сцената на Джаз фестивала в предишното му издание са минали над 100 музиканти – интернационалните реализатори от 6 страни и България. Музиканти от международна големина като Джулиан Марли, Влатко Стефановски и Юнг су Чой секрети оркестър още веднъж дадоха поръчки за присъединяване в бъдещи издания на музикалния конгрес. И тази година програмата ще бъде впечатляваща и цяла седмица в Боровец ще бъде неотслабващ празник на джаза. 

Водещи на музикалния конгрес ще бъдат известният радиожурналист, прочут от предаването „ Зона за рок и джаз “ в БНР Николай Захариев и на режисъорът Борис Панкин. Тази година ще има и ко-водещи, които ще забавляват публиката с любопитни обстоятелства и разиграване на награди в игрите на въпроси. Това са десетокласниците Лилия Илиева от Втора британска езикова гимназия „ Томас Джеферсън “ и Светлозар Димитров от Американския лицей в София.

Международния джаз фестивал „ доктор Емил Илиев “ през 2023 година ще протече в 6 фестивални вечери с три концерта на вечер. Програмата на музикалния конгрес, обхванала всички стилове на джаз музиката, ще задоволи всевъзможни музикални усети.

Празничното разкриване ще бъде на 4-и август от 19 ч. с химна на фестивала, който ще прозвучи за пръв път. Начало на фестивала ще сложат музикантите от Бигбенд Благоевград, които са обичани на феновете на джаза в България. Към солистките на бенда – Христина Кацарска и Мариана Костова, ще се причисли и победителката в музикалния формат „ Гласът на България “ от 2022 година Жаклин Таракчи, с което за следващ път сътворяваме опция за изява на млади музикални гении.

Градусът на положителното въодушевление ще бъде поддържан и от надарените възпитаници на Михаил Йосифов с новия им план, като вокалистите Лъчезар Кацарски и Велека Цанкова ще ни показват най-хубавото от репертоара на музикалната групировка.
За запаметяващо се разкриване на фестивала ще се погрижи английската певица Манал Ел Фейтури, която под съпровода на VSOP (Varna Swing Orchestra Project) ще ни показа концерта си „ Трибют към Уитни Хюстън “ с незабравимите песни от кино лентата „ Бодигард “ на великата американска певица Уитни Хюстън. 

През идващите фестивални вечери ще имаме удоволствието да чуем емблематични гласове в джаза, измежду които Васил Петров, Роберто Фонсека, Jive Aces, етноджаз групировката " Джазаница " и световноизвестната група Matt Bianco.

" В качеството ми на шеф на музикалния конгрес, да изкажа нашата изключителна признателност към управлението на Община Самоков и курортния комплекс Боровец, които направиха допустимо продължение на делото на доктор Емил Илиев и запазване на основаното от него ", изрази благодарността си към Община Самоков доктор Таня Илиева. 

 доктор таня илиева

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР