Второто четене на антикорупционният закон започва утре. Законът трябва да

...
Второто четене на антикорупционният закон започва утре. Законът трябва да
Коментари Харесай

Цецка Цачева ударно погва корупцията

Второто четене на антикорупционният закон стартира на следващия ден. Законът би трябвало да бъде признат до края на годината. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия правосъдния министър Цецка Цачева.

Тя изясни, че са планувани промени и в Наказателния кодекс корупционни закононарушения и против групи за проведена престъпност. Всички това е посочено в рекомендациите на Европейска комисия.

Създадена работна група изследва опита на страни - членки на Европейски Съюз, близки по устройство в правосъдната система, отговори Цачева на въпрос по отношение на основния прокурор, ръководителя на Върховен касационен съд и ръководителя на Върховен административен съд.

"И към този миг те не са безконтролни, в измененията за закона правосъдна власт са планувани правила за тяхна дисциплинарна отговорност.

Те могат да дават пояснения и пред Висшия правосъден съвет, в качеството си на негови членове ", посочи министър Цачева.

Докладът на Европейска комисия е справедлив. Отчетен е напредъка по рекомендациите от януарския отчет, посочи правосъдният министър. Тя даже се похвали, че третият кабинет на Бойко Борисов е съумял да навакса изоставането при служебния кабинет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР