Второто арт-деко чудо на компанията Eadon Green - прототипът Zeclat не

...
Второто арт-деко чудо на компанията Eadon
Green - прототипът Zeclat не
Коментари Харесай

Прототипът Zeclat крие Corvette Grand Sport в себе си - видео

Второто арт-деко знамение на компанията Eadon Green - прототипът Zeclat не е единствено шоу-кар, а автомобил който в действителност се движи. И може би най-удивителната кола основана на базата на Corvette Grand Sport. Миналата година дизайнерът Феликс Итън шокира посетителите на автосалона в Женева с творението си Black Cuillin въз основата на Rolls-Royce. Тази година предложи доста по-компактното спортно купе Zeclat, което не само се движи, само че е и много пъргаво и бързо. Прави усещане и боята му с име “петрол ”, създаваща същото впечатление като петната от разлята нафта на мокра повърхност.

Преходът от Black Cuillin към по-малък модел е базиран освен на дизайнерски фантазии, но и на обстоятелството, че новият модел би бил далеч по-лесно продаваем. Затова за база е взет Corvette C7 Grand Sport, “разсъблечен ” е и “преоблечен ” в нов дизайн. От компанията афишират, че автомобилът се кара като европейска кола с невероятна устойчивостх в завоите.

Дизайнерът споделя: “Двата автомобила имат друг темперамент. Винаги съм харесвал бързите коли, имал съм Ferrari, но харесвам и Rolls-Royce и за мен е добре да имам неговия жанр в състезателен автомобил. Black Cuillin е автомобил единствено за мен, до момента в който Zeclat Coupé можем да произвеждаме. Той не е концепт а предпроизводствен вид. Направен е за да се кара по пътищата. Black Cuillin към този момент го задържаме от по-нататъшното развитие като сериен автомобил, до момента в който решим дали ще употребяваме или не в основата му новия Phantom. ”



И продължава: “Що се касае Zeclat, надали ще направим доста бройки. Лесно ще е да построим 20-на бройки, само че стоте започват да основават проблеми, а хиляда са нещо невъзможно за този клас коли. Bentley може да прави по хиляда коли годишно, но малките производители към десетина. Работейки с компанията Envisage Group, можем да прави по 25 броя. Що се касае до цената, ако направим 25 коли тя ще е към £550 000. Ако направим пет ще е милион. Вече имаме двама клиенти – един в Женева и един в Канада, които са подготвени да платят по два милиона за Black Cuillin, при изискване, че ще могат първо да го покарат. Но два милиона не са задоволителни, тъй като към този момент сме похарчили три. Bъпросът е какъв брой от тях са в категорията – Ако извършите пет ще си купя, само че в случай че са 25 няма, тъй като желая нещо уникално и особено ”.

Състезателят ръководещ колата във видеото споделя че даже при 160 км/ч при завой от 32 традуса, колата е като “присадена ” на пътя. Преди да стигнем до серията, ще я тестват и в аеродинамичен тунел. Естествено, знаели са къде върви въздуха и от компютърното моделиране, направено от инжинерите на Envisage Group в Ковънтри, правили държавните бентлита и ролс-ройси на кралицата. Така че се е получил в действителност добър автомобил... само че не за всеки джоб.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР