Второкурсничката от Пловдивския университет Паисий Хилендарски Димка Лазарова спечели първа

...
Второкурсничката от Пловдивския университет Паисий Хилендарски Димка Лазарова спечели първа
Коментари Харесай

Димка Лазарова от Котел с първа награда от състезание за туризъм+китайски език

Второкурсничката от Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски ” Димка Лазарова завоюва първа премия за „ Отличен видеоклип “, в надпреварата „ Туризъм+китайски език: 3-минутен справочник - ще ви срещна с моя роден град “. Димка, която е родом от Котел, учи в Пловдив „ Български език и китайски език “. Момичето се пребориза премията си из сред 300 видеоклипа, изпратени от 50 страни. В надпреварата, тя е взела участие с видеоклип „ Моят хубав роден град “, отдаден на Котел.

Състезанието, което е получило необятно внимание и позитивни мнения измежду учещите китайски език от целия свят, е целяло да покаже естествени забележителности, исторически персони, нрави, традиции и други Точно от това изискване, се е възползвала и Димка, с цел да разпространява България и родния си град.

Видеоклипът ѝ демонстрира красивата природа на Котел и присъщия локален килим, които може да бъде забелязан в България, само в Котел. Във видеото Димка повежда фена из Котел – люлка на просветата през българското Възраждане. Спира пред мястото, където е функционирало първото учебно заведение, отдава респект на будителите, и с боязън чете първия български учебник.

В първото издание на надпреварата за видеоклипове „ Туризъм+китайски език - 3-минутен справочник: ще ви срещна с моя роден град “, проведено от Център за езиково образование и съдействие и организацията „ Китайски алианс “, премия за „ Отличен наставник “ е получила и преподавателката по китайски език на Димка Лазарова – Уан Ин.

От Класна стая „ Конфуций “ в Пловдивския университет, разработвала и демонстрирала преимуществата на модела за образование „ китайски език + туризъм “ настояват, че премията на Димка Лазарова в това съревнование, в забележителна степен подтиква ентусиазма на студентите в преодоляване на китайския език и ясно слага задачите и насоките, касаещи промените в преподаването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР