Втородивизионният италиански Латина, където този сезон играе Иван Алипиев, отложи

...
Втородивизионният италиански Латина, където този сезон играе Иван Алипиев, отложи
Коментари Харесай

Отлагат мач в Италия заради български баскетболист

Втородивизионният италиански Латина, където този сезон играе Иван Алипиев, отсрочи идната си среща от Серия А2. Причина за това е повиквателната на крилото за националния тим на България за идните мачове с Кипър и Португалия в предварителните квалификации зa EвроБаскет 2025. " Лъвовете " гостуват на португалците на 10 ноември, а визитата им на Кипър е три дни по-късно - на 13 ноември.
На тази дата Латина трябваше да играе с Торино, само че срещата се отсрочва по молба на " нерадзурите " и ще се организира на 16 ноември.
" След реализирано съглашение на " нерадзурите " с пиемонтския клуб мачът сред двата отбора бе отсрочен за сряда, 16 ноември от 20.30 ч. още веднъж в зала " Бианкини " в Латина. Преместването се наложи поради повикването на състезателя на " нерадзурите " Иван Алипиев за присъединяване в мачовете с националния тим на България. Едно горещо " на добър час " отива на Иван за този нов опит с националния тим на страната му ", написаха от клубния отбор на Алипиев на формалната си уебстраница.
Сезон 2022/2023 е дебютен за Алипиев в професионалния баскетбол, откакто последните няколко години той прекара в колежанския Лойола Меримаунт в Съединени американски щати. Юношата на БУБА Баскет взе участие с България на Европейското състезание през месец септември в Грузия, а след прекосяването си в Латина е един от главните играчи на втородивизионния тим, оповестява Корнер.бг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР