Втородивизионният германски клуб Ерцгебирге (Ауе) обяви налагането на карантина, след

...
Втородивизионният германски клуб Ерцгебирге (Ауе) обяви налагането на карантина, след
Коментари Харесай

Положителен тест прати цял германски тим под карантина


Втородивизионният немски клуб Ерцгебирге (Ауе) разгласи налагането на карантина, откакто един от членовете на треньорския щаб е дал позитивна проба за ковид. Така всички футболисти и хората от спортно-техническия екип се прибират по домовете си.

Въпросният позитивен резултат е даден по време на второто всеобщо тестване на всички от Първа и Втора Бундеслига, което тече сега. След първата серия от проби имаше единствено 10 диагностицирани случая от общо 1724 души.

Наложената самоизолация в Ерцгебирге обаче ще продължи може би единствено до четвъртък. Тогава всички в клуба отново ще бъдат тествани и се чака единствено някой потвърден новозаразен да остане у дома.

#Veilchen ab sofort in häuslicher Quarantäne - Grund für die Entscheidung ist ein positiver Corona-Test bei einer Person aus dem Funktionsteam, welcher sich nach der zweiten Test-Reihe ergeben hat. https://t.co/U0V9OTAlXT pic.twitter.com/BA91kQpYBG
— FC Erzgebirge Aue (@FCErzgebirgeAue) May 5, 2020
Почти несъмнено след седмица ще бъдат възобновени шампионатите в Германия. Планът на клубовете е когато някой даде позитивна проба, единствено той да бъде ваден от състава, а съотборниците му да не престават да упражняват и играят.

 " Ройтерс ": Сигурно е! Бундеслигата се завръща след седмица

Девет кръга преди края на сезона във втория ешелон Ерцгебирге е в средата на класирането – без шансове за промоция, само че и без да е заплашен от изпадане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР