Второ разследване срещу новия стар шампион на английската Висша лига

...
Второ разследване срещу новия стар шампион на английската Висша лига
Коментари Харесай

Ще отнемат ли титлата на Манчестър Сити?

Второ следствие против новия остарял първенец на британската Висша лига " Манчестър Сити " е почнало в границите на последните няколко дни. Информацията е на немското издание " Билд ".

След УЕФА и Висшата лига проверява " жителите " за нередности. Европейската централа се занимава с британския клуб поради финансовия феърплей.

Говорител на Висшата лига пък разкрива в отговори на въпроси на " Билд " за какви провинения може да пострада " Сити ".

Първото е манипуларане на спонсорски контракти. Във фокуса на следствието е този с националната самолетна компания на ОАЕ " Етихад ". Според него " жителите " би трябвало да полумават 78 млн. евро на година. Оказва се обаче, че самолетната компания заплаща единствено 9,7 млн., а останалото покрива собсвеникът на клуба шейх Мансур. Това е безусловно неразрешено.

Другото нарушение е неспазването на разпоредбите за отбрана на малолетни футболисти при привличането им в академията на " Сити ". При това манчестърци към този момент един път бяха осъдени по този параграф.

Заедно с финансовите операции ситуацията на защитилите купата си " жители " става тежко, написа в материала.

Те са застрашени от лишаване на точки или възбрана за прехвърляния. В член 29 точка i в правилника на Висшата лига за финансовия феърплей пък е записана като глоба и лишаване на титли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР