Второ денонощие обстановката в карловското село Каравелово остава тежка, след

...
Второ денонощие обстановката в карловското село Каравелово остава тежка, след
Коментари Харесай

Водната стихия: Каравелово все още е блокирано, хората нямат достъп до къщите си

Второ денонощие ситуацията в карловското село Каравелово остава тежка, откакто над 190 литра на квадратен метър дъжд безусловно потопи къщите на хората.

За благополучие, няма жертви и съществено потърпевши, само че вредите от бедствието са големи. Местните не помнят подобен потоп до момента и приканват институциите час по-скоро да стартират с разчистването на тоновете тиня и кал по пътищата и домовете им.

На място дойде и се срещна с хората президентът Румен Радев, който даде обещание бърза държавна помощ на потърпевшите. А вътрешният и замеделският министър към този момент разпоредиха инспекции дали единствено природата е причина за сериозната обстановка в Подбалкана.

Повече от 24 часа след потопа в Каравелово хората към момента нямат достъп до къщите си и не могат да стартират тяхното почистване. Тиня и големи дънери стопират на входа 78-годишния Иван Нечков и брачната половинка му.

„ Щеше да опустоши и нас, и животни, и къща. Извадихме шанс някакъв. Дойде доста огромна вълна. Ей тук дамата беше и я дръпна ", споделя Иван. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР