Вторник е последният ден за гласуване в контролираните от Русия

...
Вторник е последният ден за гласуване в контролираните от Русия
Коментари Харесай

Русия се готви да анексира 15% от Украйна, Путин с обръщение на 30 септември

Вторник е последният ден за гласоподаване в следените от Русия райони на Украйна. Близо 4 милиона души от източните райони Донецк и Луганск и южните райони Херсон и Запорожие са приканени да участват на изборните секции и да гласоподават в по този начин наречените референдуми за присъединение към Русия.

Вотът продължава 4 дни като се върви от къща на къща с въоръжена защита, с цел да се гласоподава от жителите на регионите. 

Гласуването, свикано единствено с няколко дни предупреждение, служи като предлог на Кремъл, за да  легитимира своите цели за навлизане, разяснява Би Би Си.

Ако Русия погълне тези райони, съставляващи към 15% от територията на Украйна, това може да изведе войната на ново и по-опасно равнище, като Москва разказва всеки опит на Украйна да си ги върне като нахлуване против нейна суверенна територия

Нито Западът, нито Украйна могат да спрат Путин да претендира за районите, макар че Съединените щати и техните съдружници споделят, че желаят Украйна да победи Русия на бойното поле - и ще ѝ оказват помощ да го направи, като доставят оръжия, само че не и войски на НАТО, написа пък Ройтерс.

Съединените щати са подготвени да наложат спомагателни стопански наказания на Русия, в случай че Москва продължи с анексирането на части от украинска територия, обявиха от Белият дом. След налагането на тежки наказания на Русия обаче, не остава огромно икономическо наказване, в случай че Съединените щати не съумеят да принудят Китай и Индия да се съгласят на някакъв тип таван на цената на съветската сила.

В същото време от отчет на  Министерството на защитата на Обединеното кралство излиза наяве, че Владимир Путин евентуално ще разгласи „ формалното ” присъединение към Руската федерация на окупираните райони на Украйна по време на плануваното си послание към двете камари на Народното събрание на страната този петък, 30 септември.

„ Има реалистична опция Путин да употребява обръщението си към двете камари на Народното събрание, с цел да разгласи публично присъединението на окупираните райони на Украйна към Руската федерация. Провеждащите се сега референдуми в тези територии е планувано да приключат на 27 септември “, се споделя в отчета.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 27 September 2022

Find out more about the UK government`s response:

????????????????
— Ministry of Defence???????? (@DefenceHQ)
Руските водачи съвсем несъмнено се надяват, че всяко известие за присъединение ще се преглежда като реабилитация на така наречен „ специфичната военна интервенция ” и ще консолидира патриотичната поддръжка за спора, се показва в последния английски разследващ отчет.

Този блян евентуално ще бъде подкопан от възходящата вътрешна информираност за неотдавнашните неуспехи на бойното поле на Русия и забележителното безпокойствие по отношение на частичната готовност, оповестена предходната седмица.

Какво ще бъде анексирано?

Русия възнамерява да анексира към 15% от Украйна, която нейните сили управляват, както и към 3% от Украйна, която не управлява - в това число фронтовите линии, където украинските бойци към момента се бият, да вземем за пример в региона на Донецк.

* Голяма част от Източна Украйна - Донбас, където живеят етнически руснаци и рускоезични украинци.

Двете елементи на Донбас в този момент включват самопровъзгласилите се Донецка (ДНР) и Луганска национална република (ЛНР), които Путин призна като самостоятелни страни тъкмо преди нашествието на 24 февруари. През Донецк минава фронтова линия, написа Ройтерс.

Взети дружно излиза, че Русия се готви да  анексира към 90 000 квадратни километра украинска територия. Това е размер, непосредствен до този на Унгария или Португалия.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР