Вторият в листата на Възраждане за Европейския парламент - водещият

...
Вторият в листата на Възраждане за Европейския парламент - водещият
Коментари Харесай

Путинистът Волгин с най-много преференции, Тафров отпада от ЕП - измества го Ицо Хазарта

Вторият в листата на " Възраждане " за Европейския парламент - водещият от БНР Петър Волгин, е първенец по преференции от вота за евродепутати от 9 юни, оповестява Медиапул.
Данните на ЦИК след окончателната обработка на протоколите от секционните демонстрират, че персонално за Волгин са дали своят вот 71 224 души. Това са съвсем една четвърт от всички гласове за " Възраждане " за евровота.

Водач на листата на " Възраждане " беше Станислав Стоянов. Той дружно с водещия на " 12 плюс 3 " Волгин и третата в листата Рада Лайкова са евентуалните евродепутати от партията на Костадин Костадинов в новия Европейски парламент. Партията е с трети резултат на евровота с 13.98% от гласовете.

Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Росен Желязков е събрал 70 800 персонални гласа от общо близо 474 000 бюлетини за партията.Ковачев е на второ място по брой преференции в листата на ГЕРБ - той получава с 30 хиляди по-малко от лидера.Според информация на " Дневник " обаче, Желязков няма да се възползва от резултата си и ще остане да работи като народен представител в българското Народно заседание.

От групировката на Бойко Борисов изпращат петима свои представители в Екологичен потенциал с първи резултат измежду политическите сили - 23.5% от гласувалите.
Вероятноевродепутати от ГЕРБ ще бъдат Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев и Ева Майдел. За първи път като народен представител в европарламента ще отиде основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров.

Водачът на евролистата на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " Никола Минчев е съумял да събере 44 764 преференции при общо 290 792 гласа за групировката.

В листата на групировката има пренареждане на местата поради преференции. За петия - досегашния евродепутат от ДБ/ЕНП Радан Кънев, са дали своят вот 36 978 души, с което той би трябвало да е вторият представител на ПП-ДБ в Екологичен потенциал.
25 541 персонални гласа има някогашният депутат от ПП-ДБ Христо Петров-Хазарта, който би трябвало също да влезе в европарламента. Това значи, че някогашният ни представител в Организация на обединените нации Стефан Тафров няма да бъде евродепутат.

Съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров е събрал 9846 преференции. Вторият в листата на придвижването Илхан Кючук има 8304 персонални гласа. Общо гласовете за евролистата на Движение за права и свободи са 295 052. Петата в евролистата на Движение за права и свободи Елена Йончева има едвам 4041 преференции.

Тяизпреварва четвъртия в листата Танер Кабилов, отбелязва " Дневник ". Ако никой различен няма по-добър резултат от нея и Джевдет Чакъров избра да остане в София, може и тя да отиде в Европарламента. Засега няма изясненост какво ще предприеме Чакъров - на изборите на 9 юни той се надпреварва за 50-тото Народно заседание като лидер на листата на придвижването в Разград и Пазарджик.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР