Вторият ултиматум на Русия към защитниците на Мариупол отново беше

...
Вторият ултиматум на Русия към защитниците на Мариупол отново беше
Коментари Харесай

И вторият ултиматум на Русия към украинските бойци в Мариупол беше игнориран

Вторият ултиматум на Русия към бранителите на Мариупол още веднъж беше пренебрегнат. Украинските бойци не се предадоха до крайния период в 14 часа, написа Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4446
Не е ясно дали е сполучлив проектът да бъдат евакуирани към 6 хиляди цивилни. Кметът на града сподели, че те се крият в металургичния комплекс " Азовстал " и на други места в града.

Украйна изпрати 90 рейса в Мариупол, само че там няма ток и хората нямат мобилни телефони, тъй че беше мъчно да се разбере позволени ли са до превоза. На този декор боевете в Източна Украйна се ожесточават, като Русия нападна на доста места по дългия фронт в Донбас. 

Войниците, обградени в металургичния комплекс в Мариупол, още веднъж пренебрегнаха предлагането на Русия да се предадат. Командирите им споделиха, че евентуално им остават часове живот.

" Това е обръщението ни към света. Може би последната молба в живота ни. Изправени ме пред последните си дни или може би часове. Врагът ни превъзхожда 10 към 1. Обръщаме се към всички международни водачи да ни оказват помощ. Искаме да употребяват процедурата " extraction ". Да ни отведат на територията на трета страна ", съобщи Сергей Волина, офицер от морската пехота на Украйна.

" Азовстал " е огромен металургичен комбинат с повърхност над 10 квадратни километра. Не е ясно какъв брой бойци и цивилни са обградени там. Русия бомбардира комплекса от дни, откакто срина на практика целия град Мариупол, с цел да го превземе. Същевременно боевете се ожесточават в цяла Източна Украйна. Руското министерство на защитата удостовери оценките на Украйна, че офанзивата в Донбас е почнала. Във втория ден на боевете няма данни за обилни разбърквания на фронта.

" Руснаците хвърлиха против нас всичко и всеки, с който разполагат. Така че през днешния ден, пред очите на целия свят, действително се изправяме против армията, определяна като втората най-мощна в света ", сподели Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Същевременно какъв брой помощ изпращат Европа и Съединените щати на Украйна още веднъж е въпрос на диспути. Германия разгласи, че са изпратили всичко, което са имали в складовете.

" Според Бундесвера, не можем повече да доставяме от запасите си и Германия прави всичко, с цел да направи нови поръчки на промишлеността и Украйна да получи още помощ ", уточни външният министър на Германия Аналена Бербок.

Военни специалисти оспорват оповестеното от немското държавно управление. Те показват продадените на Египет танкове, зенитни комплекси и даже фрегати за милиарди долари, като доказателство че страната има доста повече оръжие, само че не го дава на украинците. Критикува се и помощта от Съединените щати. Те харчеха по 100 милиарда $ на година, с цел да се борят с талибаните в Афганистан, а за два месеца са дали на украинците помощ за по-малко от 3 милиарда. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР