Вторият студиен албум на група Jeremy? отново носи името на

...
Вторият студиен албум на група Jeremy? отново носи името на
Коментари Харесай

Група Jeremy? представя втория си студиен албум в предаването Бъди какъвто си

Вторият студиен албум на група " Jeremy? " още веднъж носи името на състава и е концептуално продължение на дебютния албум.  Музикантите още веднъж употребяват картина на починалия художник Кольо Карамфилов за обложката. Ерсин и Таш взаимно се допълват с информация за своя нов план, гостувайки в предаването за българска музика " Бъди какъвто си ". Оказа се, че фронтменът Ерсин Мустафов е художник и също доста сполучливо ремонтира китари, детайлност, която издаде китаристът на групата Ташо Колев.

Ерсин: " Ние сме огромни фенове на Кольо Карамфилов, тъй като той е от вида модерни художници, който доста ни подхожда. Така както харесваме английската и американската музика, по този начин на Острова и зад Океана има представители на изобразителното изкуство, на които сме почитатели.Решихме, че от българските художници Кольо беше най- подобаващото решение. Съжаляваме, че не успяхме да се срещнем с него приживе, само че сме слушали доста истории от музиканти, които са били близки с него, като да вземем за пример група " Остава ", Стенли....Може би това по някакъв метод ни повлия да изберем негови картини за обложки на нашите албуми.И от първия албум човечето, което върви по въже, във втория албум се е изкачило на второто ходило. Концептуално смятахме със завършването на втория албум да приключим един кръг започвайки със основаването на бандата, първият албум и вторият да се възприемат като едно цяло, като един интервал. Имахме над 100 песни, от които да избираме, само че взехме решение, че тъкмо тези седем, които включихме в албума най- добре допълват първите 10 от дебютния албум. Всички единомислещо взехме решение, че сингъл би трябвало да стане " Go or Fall " - една надъхваща ария, като на война. С тектстописеца Гери Нойкова си говорихме, че текстът звучи като че ли гледаш филм сходен на " Смело сърце " с Мел Гибсън, в който той надъхваше своята войска преди борба. "

Таш: " Самото чувство, когато изпълняваме песента, а и всички части на " Jeremy? " е тъкмо това, което разказа Ерсин, ние всички се усещаме по този метод и когато излезем на сцена и отвън нея. "

 Друга доста важана от новите песни е " Nothing Or Less ".

Ерсин: " Тази ария е отдадена на огромната, дълбоката загуба, когато човек е най- ранен, тогава няма нищо. Заглавието единствено подсказва това, а посвещението на самата ария и текстът към нея са за Крис Корнел, наш обичан музикант, който преди към година загубихме и беше доста тежко за нас да го приемем, тъй като съвсем всички герои от гръндж ерата, които бяха наши идоли си отидоха, остана единствено Еди Ведър от " Пърл Джем ". Но в действителност по-късно, което се случи с Крис Корнел бяхме доста повлияни и осъзнахме какъв брой доста ни е дал на нас като музиканти и е повлиял на нашата тайфа. "

Таш: " Много мощно прочувствен миг беше за нас, това че се случи в Каварна, нашият роден град с Ерсин, тъй като ние сме почнали да слушаме тази музика там като деца. Тогава имахме страхотни условия да вършим музиката, която ни докара до тук. Дадоха ни залата на читалището, която е страхотна, тъй като сцената е подарък, това е сцената на Народния спектакъл в София. Можете да си визиите какъв брой история и дух носи и навръх тази сцена през лятото на 2017-та година се събрахме, цялата тайфа, всички дружно и за няколко дни в тази зала, плътни 24 часа записвахме и направихме тези песни. Беше доста мощен миг за нас и се почувствахме задоволени. "

Ерсин: " Както в първия албум, по този начин и във втория искахме да има нещо характерно. В първия албум започваме с дълго интро, което води към първата ария " Fake Fruits ", албумът се развива в идващите 10 песни и приключва с песента " The Winehouse ", която е съвсем акустична- глас и пиано, едвам в края се включва цялата тайфа. Тогава си обещахме по някакъв метод да стартираме втория албум още веднъж с тази ария и Красимир Тодоров няколко дни работи върху това по какъв метод тъкмо да бъде възпроизведена мелодията и мисля че съумя да го реализира с прелюда, който открива втория ни албум. "

Цялото изявление с Ерис и Таш чуйте в атачмънта.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР