Вторият резервен електропровод към АЕЦ Запорожие е възстановен, което позволява

...
Вторият резервен електропровод към АЕЦ Запорожие е възстановен, което позволява
Коментари Харесай

Възстановен е вторият резервен електропровод към АЕЦ „Запорожие”

Вторият авариен електропровод към АЕЦ „ Запорожие ” е възобновен, което разрешава безвредно изстудяване на реактора, заяви Международната организация за атомна сила (МААЕ), съобщи Ukrinform.

„ Вторият авариен електропровод към украинската Запорожка атомна електроцентрала беше възобновен, което разрешава на оператора да поддържа една линия в запас, до момента в който другата обезпечава на централата външното електричество, от което се нуждае за изстудяване на реактора и други значими функционалности за сигурност по време на прекъсване “, се споделя в изказването на Рафаел Мариано Гроси, общоприет шеф на МААЕ, оповестено в понеделник.

В известието на Атомната организация се отбелязва, че линия 750/330 kV към този момент също е възобновена и се употребява за обезпечаване на централата с мощ, нужна за нейните функционалности за сигурност. Другата открита линия за 330 kV се държи в запас. „ В друго развиване, което е значимо за нуклеарната сигурност в най-голямата атомна електроцентрала в Европа, реакторен блок, който беше спрян през вчерашния ден, в този момент е влезнал в положение на студено прекъсване, сходно на петте други реактора на оборудването, което значи, че ще изисква по-малко сила за изстудяване “, обявиха от МААЕ.

Въпреки взетите ограничения, свързани с достъпа на централата до външно зареждане, генералният шеф Гроси акцентира, че обстановката с нуклеарната сигурност и сигурност в централата, ситуирана в средата на военна зона, остава несигурна, отбелязва МААЕ. Четирите съществени външни електропровода на АЕЦ са прекратени и в този момент тя не доставя електричество на семейства, заводи и други.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР