Вторият поставен Карлос Алкарас е изправен пред може би най-тежкото

...
Вторият поставен Карлос Алкарас е изправен пред може би най-тежкото
Коментари Харесай

Какво ще ни предложат четвъртфиналите на Australian Open в сряда

Вторият подложен Карлос Алкарас е изправен пред може би най-тежкото тестване в своята акция на Откритото състезание на Австралия тази година. Испанецът ще се изправи против германеца Александър Зверев на четвъртфиналите в Мелбърн Парк в сряда, в мач, който дава обещание да бъде вълнуващ конфликт на стилове.
Алкарас е играл със Зверев седем пъти до в този момент, като германецът води с 4-3 победи. Но испанецът завоюва единствената им среща в шампионат от Големия шлем през 2023 година на US Open. Тогава Зверев изясни провалянето на четвъртфиналите в Ню Йорк с умората, откакто изигра маратонска среща против Яник Синер в предходния кръг. Германецът обаче се реваншира, като победи Алкарас на ATP финалите в Торино.

Шестият подложен Зверев доближи до полуфиналите в Мелбърн през 2020 година, а пътят му в този момент не бе по никакъв начин лек.

Алкарас прекара към пет часа по-малко от Зверев на корта в Мелбърн парк. „ Гордея се с равнището, на което играя “, сподели той, откакто разруши Миомир Кецманович с 3:0 сета на осминафиналите.

„ Чувствам се все по-добре и по-добре с всеки мач, и влизам в четвъртфиналите с доста убеденост ", добави още Алкарас.

Третият подложен при мъжете Даниил Медведев се стреми да доближи третия си полуфинал на Откритото състезание на Австралия за четири години. За да се случи това нещо, той би трябвало да преодолее Хуберт Хуркач.
Полякът, който доближи до полуфиналите на Уимбълдън през 2021 година, победи Медведев в последните им две срещи и руснакът знае тъкмо какво може да чака от деветия подложен.

" Той сервира добре. Трудно е да се върне подаването му. Това ще бъде ключът. Трябва да остана мощен на сервиса си, да не му давам отмора, или да се опитам да го пробия, или да отида на тайбрек и да се опитам да го печеля ", сподели Медведев.

Шокиращото отпадане на топ поставената Ига Швьонтек след загуба от чешката тийнейджърка Линда Носкова бе най-голямата вест досега в конкуренцията при дамите.

Сега 19-годишната Носкова се надява да надскочи фантазиите си и да доближи до първия си полуфинал на шампионат от Големия шлем. Тя се изправя против украинската квалификантка Даяна Ястремска в първа среща посред им в професионалния тенис.
Китайката Цинуен Джън и рускинята Ана Калинская ще играят в първия мач от вечерната сесия на Род Лейвър Арена в сряда. И двете ще търсят първо класиране за полуфинал в шампионат от Големия шлем.

Програмата в сряда дава обещание да бъде завладяваща и изпълнена за някои с огромни упования и големи фантазии, за други може би със закономерни победи. Очакваме с интерес.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР