Вторият кръг от преговори между Русия и Украйна може да

...
Вторият кръг от преговори между Русия и Украйна може да
Коментари Харесай

Русия и Украйна може да преговарят отново на 2 март

Вторият кръг от договаряния сред Русия и Украйна може да се организира още в сряда, заяви украинското издание " Зеркало недели ", базирайки се на украински дипломатически източници.

" Следващите диалози са планувани за 2 март ", написа изданието.

Тази информация пред РИА Новости по-рано беше доказана от беларуския политолог Юрий Воскресенски, непосредствен до уредниците на срещата.

" По моя предварителна информация диалозите би трябвало да се проведат на следващия ден. <...> Първите членове на делегациите ще стартират да идват в Минск довечера ", сподели събеседникът на организацията.

Той добави, че срещата този път би трябвало да се организира покрай беларуско-полската граница.

Представители на Русия и Украйна се срещнаха през вчерашния ден в Гомелска област в Беларус. След диалозите двете страни деликатно осведомиха пресата за някои допирни точки, които биха могли да бъдат обсъждани в бъдеще

Руската делегация беше водена от помощника на президента Владимир Медински. Според прессекретаря на президента Дмитрий Песков, Медински към този момент е разговарял персонално с Владимир Путин за резултатите от срещата, а също по този начин е подготвил писмен отчет. Говорителят на Кремъл означи, че към момента е рано да се вършат оценки.

Преди срещата офисът на президента на Украйна Владимир Зеленски съобщи, че " основният въпрос на договарянията е незабавното преустановяване на огъня и изтеглянето на войските от територията на Украйна ". Самият Зеленски след диалозите сподели, че към момента няма резултат, от който страната се нуждае .
 Зеленски: Още няма резултати от диалозите в Русия
Зеленски: Още няма резултати от диалозите в Русия

Русия съобщи своите позиции, от нас прозвучаха противоположни позиции, тъй като желаеме да спрем войната

Междувременно боевете в Украйна продължиха, като, а Министерството на външните работи на страната съобщи, че 11 души са починали, а други 35 са ранени.

По-рано денем Върховната Рада на Украйна разгласи, че в Черниговска област.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР