Вторият кораб с украинско зърно, след приключването на зърнената сделка,

...
Вторият кораб с украинско зърно, след приключването на зърнената сделка,
Коментари Харесай

Вторият кораб с украинско зърно вече е в български води

Вторият транспортен съд с украинско зърно, след приключването на зърнената договорка, продължава своя път към Босфора. Корабът " Aroyat " към този момент е в български води, близо до Варна. Това демонстрират данните на службата MarineTraffic.

Плавателният съд потегли от Украйна на 22.09.2023 година Крайната дестинация на кораба е Босфора, където житото ще бъде продадена на покупател от Египет.

Корабът се движи по новия хуманитарен черноморски кулоар, който Украйна отвори на инат на съветската морска обсада, предава news.bg. 

Припомняме, че от юли Украйна не изпраща зърно по море през турските проливи до международния пазар, откакто Владимир Путин прекъсна съглашението за експорт през Черно море под егидата на Организация на обединените нации и руската войска заплаши всички кораби, които се насочват към Украйна, че ще бъдат считане за военни цели. И турският президент Реджеп Тайип Ердоган не съумя да убеди Путин да промени решението си. От тогава Украйна реализира съглашение непосредствено с Турция, без да се преценява с Кремъл, макар скептицизма на Анкара и предизвестията за опасности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР