Вторият етап на програмата ще е по-ограничен от първия Над

...
Вторият етап на програмата ще е по-ограничен от първия Над
Коментари Харесай

Парите за безплатното саниране ще стигнат за около 1000 блока

Вторият стадий на програмата ще е по-ограничен от първия

Над 90% от постройките в България се нуждаят от саниране. Част от тези, които са проектирани пред 1999 година ще бъдат санирани безплатно  със средства от Националния проект за възобновяване и резистентност. Очаква се парите по новата стратегия да стигнат за близо 1000 здания в цялата страна, заяви Българска национална телевизия.

" Всички здания, които са строени преди 1999 година са възможни за присъединяване в програмата. Обновяването включва: възобновяване или слагане на топлоизолация, на дограма, ремонт на покрива и слагане на топлоизолация. Мерки в общите елементи на постройката, замяна на електрическата система, замяна на осветлението с енергийно дейно. Ако е належащо може да се подмени и инсталацията за топла вода за здания, които са с парно. Може да бъде изменена от отвесна в хоризонтална. Разходите, свързани с отопление, сила и така нататък се понижават доста, в множеството случаи над 50% ", сподели в предаването шефът на дирекция " Жилищна политика " в Министерство на регионалното развитие Добромир Василев. 

" За задачата е належащо присъединяване на най-малко 67% от притежателите на идеални елементи. Да приготвят механически паспорт, техническо проучване, енергийно проучване и всички тези документи са наложителни за кандидатстване. Тези документи се изготвят от лицензирани експерти. Съответно информация може да се откри на уеб страницата на АУЕР, на уеб страницата на ДНСК, може да бъдат направени от екип от правоспособни проектанти. След като съберете всички документи се подписва съглашение за партньорство с общината и се подава план в общината. Общината подава плана в ИСУН.

Разходите за документите са за сметка на притежателите на жилища. Така за енергийно проучване на един междинен апартамент ще би трябвало да се платят към 500 лева. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР