Вторият ден от Седмото издание на Панаира на кулинарното изкуство

...
Вторият ден от Седмото издание на Панаира на кулинарното изкуство
Коментари Харесай

Атрактивни циркови изпълнения и прекрасни танци завладяха сцената на парк „Рибница“

Вторият ден от Седмото издание на Панаира на кулинарното изкуство „ Етно кухня на колела “ иФестивала „ Синьо лято “ бе изпълнен с голям брой спектакли и занимания за децата и цялото семейство в парк „ Рибница “ в регион „ Северен “.

Бяха показани обичайните закуски на турската, еврейска и татарската общественост. Малки и огромни имаха опцията да опитат разнообразни кулинарни изкушения- обичайни еврейски бонбони от фурми, както и обичаните на всички сладки „ Ушите на Аман “. Някои малчугани хапнаха лакомството „ чак-чак “ от татарската кухня и домашни пирожки.Гостите закусиха и с апетитни турски симидчета и поачи със сирене и маслинки.Не пропуснаха да вкусят и други турски специалитети по истински рецепти-крем-кадаиф, „ калбурабастъ “ и баклавички.

Театралната режисура “Музикалница ” на Петя Недева зарадва най-малките. Представлението описа на публиката забезкрайния Океан на Звуците, в който живеят многочислените потомци на два огромни рода, измежду които основният воин Додо Ресол- гмуркач - изобретател на забравени тонове.

Забавленията за децата продължиха с музикална работилница и танцова сесия.

Някои от малчуганите взеха присъединяване в Арт студио „ Приключение “ на художничката Варвара Карнаух, която е от украински генезис.Те създадоха глинени окарини и специфични куклички.

По-големите деца със своите бащи пък се състезаваха на поляната в парка в обичайна еврейска игра „ Стрелба с лък “.

Момичетата от Танцово студио „ Милениум “ демонстрираха голям брой красиви осъществявания.А ценителите на родния фолклор се любуваха на осъществяванията на деца и младежи от ФТА „ Дилянка “ с живописен началник Мария Кьосева.

Кулминацията във втория ден бе цирковият театър на децата от Националната школа по атракционни изкуства. В трупата, чиито началник е Бойчо Костадинов, участваха и украински деца, които към този момент живеят със фамилиите си в България. Чудесните осъществявания на младите актьори очароваха дребни и огромни.

Концертът на деца гении продължи по-късно с присъединяване на Анна-Мария Гендова, която показа песните „ Остани тази нощ “ на Мария Илиева и „ У дома “ на Кичка Бодурова.

Късметлиите от публиката пък завоюваха тротинетки от “Chipolino ”и часовници, обезпечени от италианската общественост със съдействието на господин Давиде Кристиано.

Панаирът на кулинарното изкуство „ Етно кухня на колела “, в границите на който се организира и Фестивалът за децата и фамилията „ Синьо лято “, са част от Културния календар на Пловдив и се реализират с финансовата поддръжка на Община Пловдив

Редактор Искра Койчева
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР