Вторият ден на търговия за американските фондови борси донесе нова

...
Вторият ден на търговия за американските фондови борси донесе нова
Коментари Харесай

Опасенията за световната икономика пратиха индексите на червено

Вторият ден на търговия за американските фондови тържища донесе нова вълна от мощни намаления за водещите показатели. Опасенията от закъснение на икономическия растеж през 2019 година натежаха на Wall Street, а в спомагателен катализатор за слабите резултати се трансфораха песимистичните прогнози на Apple за продажбите през първото тримесечие на годината. В резултат индустриалният Dow Jones потъна с над 660 пункта, а акциите на Apple предстоящо записаха най-големи загуби от близо 10%. Широкият измерител S&P 500 се раздели с 2.48% от цената си, до момента в който софтуерният NASDAQ финишира с закъснение от 3%.

Европейските пазари също завършиха деня на алена територия, като съвсем всички браншове записаха намаления, като се изключи хранителния и телекомуникационния. Паневропейският показател Stoxx600 се раздели с близо %, а немският DAX и френският САС – със надлежно 1.55% и 1.66%. На пазарите за първични материали щатският нефт нарастна с малко над % на фона на упованията за понижаване на добива в Саудитска Арабия. В края на деня барел лек недопечен нефт се разменяше на цена от $46.82.

Днес фокусът на интернационалните финансови пазари ще бъде ориентиран към месечните данни за пазара на труда в Съединени американски щати. В 15:30 ч. Националното бюро по статистика на труда ще оповести броя на новооткритите работни места в неселскостопанския бранш за месец декември. Очакванията са щатската стопанска система да регистрира 178 хиляди нови работни места, на фона на 155 хиляди за ноември. По същото време ще бъде оповестена и информация по отношение на смяната в равнището на безработица и почасовото възнаграждение в страната. Възможно е резултатите от изследванията да доведат до засилена волатилност на пазарите предвид на засилващите се опасения от по-слаб стопански растеж през 2019 година

Advanced Micro Devices Inc. (AMD)

Акцията на една от най-успешните за 2018 година софтуерни компании се намира в забавен миг от своето развиване. Колебливото показване на щатските пазари през последното тримесечие на годината изтри огромна част от облагите за AMD, само че все пак акцията получи поддръжка при цена към $15. В околните седмици чакаме тест на ограничаващата покачванията тренд линия, като пробив над равнище от $20 ще приемем за мощен бичи сигнал и покупка за постигане до нов исторически най-много.

USD/CAD

Въпреки че се отдалечи доста от върха при цена 1.3660, USD/CAD резервира придвижването си във прогресивен тренд. Ключов за бъдещата посока на развиване ще бъде пробата на 50-дневната преносима експоненциална, която съответствува с подкрепящата тренд линия. При възможен пробив на поддръжката, който не дефинираме като мощно вероятен, 200-дневната ЕМА може да бъде призната като последващо доста равнище.

Oil US

Възходящото секване на дневна графика, което виждаме при знака MACD, може да се интерпретира като сигнал за закъснение и даже превръщане на низходящия тренд при щатския нефт. В началото на новата година суровината продължава да се отдалечава от дъното при цена от $42.66 за барел, като при покупка първа сериозна опозиция от пазара може да се чака към психическите $50, които подхождат на 23.60% от корекцията на Фибоначи.

DAX

Третото тримесечие на 2018 година донесе края на близо 2.5-годишния прогресивен тренд на немския показател. След класическо образуване на два поредни по-ниски върха, пробив на подкрепящата тренд линия и несполучлив опит за тест на пробива, DAX навлезе в територия на мечи пазар, губейки над 15% от цената си за по-малко от 4 месеца. Седмичната графика на показателя демонстрира, че закъснение на понижението може да се потърси към психическите 10 000 пункта, където цената да откри поддръжка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР