Вторият ден на Откритото първенство на Великобритания по снукър не

...
Вторият ден на Откритото първенство на Великобритания по снукър не
Коментари Харесай

Китаец изхвърли Шон Мърфи от турнира в Йорк

 Тръмп се причисли към Робъртсън и Дзюнхуей във втория кръг на шампионата в Йорк
Вторият ден на Откритото състезание на Англия по снукър не мина без изненади. Най-голямата от тях безспорно бе успеха на поставения под номер 124 Чен Фейлонг от Китай против някогашния първенец Шон Мърфи.

Носителят на трофея от 2008 година водеше с 3-1 фрейма, само че позволи поврат и идващите 5 фрейма отидоха на сметката на китаеца.

" Всичко беше отлично при 3-1, само че преди да се усетя бях на прага на загубата и в последна сметка изгубих. След почивката той вкара няколко невероятни удара и играеше като първенец. Не го чаках, той игра доста мощно и справедливо продължава ", сподели Мърфи.

Другото изненадващо отпадане бе това на Раян Дей, който се намира на 12-то място в ранглистата. Уелсецът напусна конкуренцията откакто бе надвит от Джо О`Конър с 6-2. 23-годишният победител стана експерт едвам предходната година, и въпреки да губи в предните си две участия от Нийл Робъртсън и Марк Селби, не сподели никакви признаци на терзание. " Това е най-голямата ми победа досега и сигурно скоро няма да я не помни ", споделя О`Конър.

Трикратният първенец Джон Хигинс и спечелилият от Мастърс-а Марк Алън също си осигуриха билет за втория кръг на шампионата. И до момента в който северноирландецът не срещна компликации против Басем Елтахан от Египет, побеждавайки го с 6-2, то за Хигинс успеха не пристигна толкоз елементарно. Вълшебникът от Уишоу се нуждаешe от съдбоносен 11 фрейм, с цел да преодолее съпротивата на надарения Дешават Помяенг от Тайланд.

Световният първенец за 2015 година Стюърт Бингам и Марко Фу нямаха проблеми със своите противници. Бингам мина бързо с 6-0 през Джеймс Уатана, записвайки четири серии от 50+ точки. В същото време Марко Фу направи сенчъри брейк от 101 точки против Хамад Миа и също завоюва с 6-0.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР