Втори турски военнослужещ от осмината избягали след неуспешния опит за

...
Втори турски военнослужещ от осмината избягали след неуспешния опит за
Коментари Харесай

Гърция пусна двама от избягалите след преврата турски военни, Анкара бясна

Втори турски военнослужещ от осмината избягали след несполучливия опит за държавен прелом против Реджеп Тайип Ердоган от лятото на 2016 година е получил леговище в Гърция, оповестява електронното издание Kathimerini.
Съответната информация е доказана от гръцката Комисия по даване на леговище.
От редакцията напомнят, че преди няколко месеца Атина даде протекция на различен от групата на осмината турски военни, които избягаха от родината си след пуча.
Решението на комисията бе обжалвано и след това по случая се произнесе Държавният съвет, най-висшия административен съд на Гърция. Той издаде решение за освобождението на един от осмината военнослужещи на Анкара. След това турският офицер бе трансфериран на скрито място и е подложен непоколебим полицейски надзор от съображения за неговата сигурност.
Турция ще реагира на даването на леговище на двама от турските военнослужещи , предава кипърското електронно издание " Dialogos.com.cy ", като се базира на изказване пред публицисти на Ибрахим Калин, представител на турския президент, съобщи Фокус.
Според него стартирането на независимост на двама от военнослужещите " не може да не се отрази отрицателно на връзките сред двете страни. "
Говорителят на Ердоган дефинира като " юридически скандал " решението на гръцките управляващи за даването на леговище на военнослужещите и счита, че Турция е длъжна да реагира, защото " терористите към този момент могат да се движат свободно в страна от Европейски Съюз ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР