Втори пореден ден бившият президент на Франция Никола Саркози е

...
Втори пореден ден бившият президент на Франция Никола Саркози е
Коментари Харесай

Втори ден Саркози на разпит

Втори следващ ден някогашният президент на Франция Никола Саркози е подложен на разпит от проверяващи по отношение на съмнения, че по време на предизборната си акция през 2007 година е получил пари от някогашния водач на Либия Муамар Кадафи , осведоми " Ройтерс ".

Фотограф на международната организация разкри, че във вторник президентът на Франция в интервала 2007-2012 година е напуснал дома си в Париж с кола, придружаван от юриста си. Той влезнал в постройката на следствието, където е бил арестуван за разпит.

 Арестуваха Саркози поради приемане на пари от Кадафи
Арестуваха Саркози поради приемане на пари от Кадафи

Либийският деспот финансирал предизборната му акция през 2007-а

Източник, непосредствен до следствието, удостовери, че втори ден Саркози е подложен на разпит, почнал в 08,00 часа локално време.

Нито Саркози, нито юристът му са коментирали последното развиване на следствието , почнало преди 5 година Но в предишното 63-годишният назова обвиняванията " чудати " и " операция ".

Разследването стартира през 2013 година, откакто френският новинарски уебсайт Mediapart разгласява информация, че предизборната акция на Саркози е получила 5 милиона евро от либийското държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР